• Publicerat 30 mars
  • Skrivet av Redaktionen
  • 0 Kommentarer

Emil Forsberg lämnade EM-kvalsamlingen efter vinstmatchen mot Rumänien. Väl tillbaka i klubblaget RB Leipzig blev det mål direkt i 5-0-vinsten över Hertha Berlin.

Emil Forsberg har varit rubrikernas man den senaste tiden. Efter vinstmatchen i EM-kvalet mot Rumänien hemma på Friends sipprade det ut uppgifter från Sportbladet gällande att stjärnan skulle ha lämnat truppen i vredesmod. Det dröjde sedan tolv timmar innan det Svenska Fotbollförbundet kommenterade händelsen. Då var förklaringen en annan – yttermittfältaren hade ljumskproblem.

Likväl var svensken med när RB Leipzig idag spelade mot Hertha Berlin på hemmaplan. Matchen blev en ensidig historia – den tyska ligatrean kunde vinna med hela 5-0. Stor segerorganisatör blev just Forsberg som inledde målskyttet med att läckert skjuta in 1-0 i den 17:e minuten. Det var blott mittfältarens andra mål för säsongen. Svensken byttes sedan ut i den 75:e minuten.