Sander Svendsen har haft det tufft att slå sig in i Hammarbys startelva. Nu står det klart att norrmannen spenderar våren i Norge. Tippeligaklubben Odd lånar Svendsen.

Sander Svendsen kom till Hammarby sommaren 2017, och första halvåret i grönvit tröja blev en succé – sex mål på tio matcher av den unge norske anfallaren.

I fjol blev det tuffare. Stefan Billborn placerade ofta Svendsen på bänken och samtidigt gjorde Hammarby succé och slogs i toppen. Det blev 19 matcher i fjol, men bara fyra av dessa från start.

Det har ryktats i vinter om att Svendsen kunde komma att lämna Bajen. I dagarna kom uppgifter om att han skulle lånas ut till Odd i hemlandet.

Nu är det ett faktum. Odd lånar Svendsen från Hammarby fram till sommaren. Bägge klubbarna bekräftar detta på sina respektive hemsidor. Odd hade till och med annonserat presskonferens för att presentera Svendsen.

Hammarbys sportchef Jesper Jansson motiverar utlåningen av Svendsen på klubbens hemsida:

– Sander har varit en av våra bästa spelare under försäsongen, men vi väljer att låna ut honom delvis för han själv gärna ville ha den här lösningen, och för att vi känner att vi har täckning på de positioner Sander konkurrerar om. Jag som sportchef har ett ansvar att även se till det som gynnar klubben på lång sikt, och det bedömer jag att den här lösningen kommer att göra.  Sander kommer få kontinuerligt med speltid, och det kommer att främja hans utveckling och stärka hans självförtroende. Så vi räknar med att få tillbaka en ännu bättre fotbollsspelare när Sander återvänder den 15 juli, säger Jansson till hemsidan.