• Publicerat 26 mars
  • Skrivet av Redaktionen
  • 0 Kommentarer

EM-kvalmötet mellan Norge och Sverige blev en galen historia. Sverige vände 0-2 till 3-2, men släppte sedan in 3-3 i 97:e minuten. Robin Quaison med två mål för Blågult i kväll.  

Medan Sverige tog en premiärseger hemma mot Rumänien med 2-1 i lördags åkte Norge på pumpen borta mot Spanien med samma siffror.

Norges förbundskapten Lasse Lagerbäck valde nu att bänka AIK-stjärnan Tarik Elyounoussi. Den tidigare Blåvittspelaren Haitam Aleesami däremot från start.

Som tidigare rapporterats klev Albin Ekdal in från start på Sveriges mittfält i stället för Emil Forsberg som åkt hem. Sebastian Larsson ut på en kant. I backlinjen ersätte Emil Krafth den skadade Mikael Lustig. I övrigt samma elva som mot Rumänien.

Innan ens två minuter var spelat var det nära att ringa i Oslo – och det var Sverige som skapade ett drömanfall. Kristoffer Olsson passade i luften fram bollen till Viktor Claesson som i sin tur skarvade den vidare till Robin Quaison som felvänd inne i straffområdet kom till skott, men rakt på Jarstein i Norgekassen. Quaison som alltså låg bakom båda målen i 2-1-segern mot Rumänien.

I den tolfte minuten var det i stället mycket nära 1-0 Norge. Svensk hörna och kontring Norge. Kristoffer Olsson chansbröt på mittplan men misslyckades och norrmännen kom två mot två. Joshua King med avslutet utanför.

Kort senare var Sverige återigen illa ute. Inlägg från vänster och nick King – i RIBBAN!

Fint anfall av Sverige efter halvtimmen spelad. Viktor Claesson rättvänd med bollen och sköt i bra läge, men rakt på Jarstein.

Claesson inblandad kort senare när han spelade fram Larsson som mer eller mindre kom fri, men mittfältaren tog lite för lång tid på sig och norsk back emellan.

I den 38:e minuten bröt Sverige boll nära norskt straffområde och Berg spelade fram Quaison som sköt mot mål, men norskt ben i vägen och ut till en resultatlös hörna.

Aj aj aj, kort före pausvilan kom ledningsmålet för Norge. Från nära håll petade Johnsen in 1-0. Svenskarna ursinniga och menade att det var offside, men målet godkänt och vilt jubel i Oslo. Solklar offside, visade det sig…

1-0 till Norge efter den första halvleken.

Mardrömmen skulle bli än värre för Sverige. Albin Ekdal tog ett rejält felbeslut efter timmen spelad då han tappade bollen i farligt läge på mittplan, Norge ställde om blixtsnabbt och King nickade in 2-0 efter inlägg från höger.

Janne Andersson agerade snabbt. Ut med Sebastian Larsson, in med Alexander Isak.

Kort senare var Ekdal nära att ta revansch. Isak fram till Berg som klackade vidare till Ekdal som fri med Jarstein träffade stolpen.

Ekdal skadad i samma moment och tvingades bytas ut. In i stället med Gustav Svensson.

Efter knappa 70 minuter fick Sverige straff efter att Claesson rivits ner. Andreas Granqvist, som var säkerheten själv från elva meter i sommarens VM, lyckades nu inte överlista Jarstein som räddade, men lyckligtvis kom Claesson först på returen och rakade in reduceringen.

Kort senare mycket nära 2-2 när Quaison kom helt ren inne i mitten med pannan efter ett precist inlägg från vänster, men en jätteräddning av Jarstein.

MÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅL!

ROBIN QUAISON 2-2 SVERIGE! I den 86:e minuten kvitterade Blågult efter att Viktor Claesson rättvänd med bollen hittat Quaison utanför straffområdet som nöp till med högern. Skottet hade gått rakt på Jarstein, men norsk back styrde den i stället vilket ställde målvakten och kvitteringen ett faktum. Quaison målskytt igen alltså i landslagsdressen!

JAAAAAAAAA! 3-2 SVERIGE, QUAISON IGEN!

På stopptid tog sig Claesson runt på högerkanten och sköt in bollen på Quaison som från nära håll prickade in 3-2 via sitt lår. En hockeystyrning från Mainz-spelaren som fått sitt stora genombrott i landslaget under den här samlingen. Vilken vändning av Sverige!

Nej nej nej, norsk kvittering i 97:e minuten… Inhopparen Kamara med nick i mål på hörna, dålig svensk markering och oj vad onödigt detta känns nu. Matchen slut, 3-3 och nordiska grannländerna med delad pott i en galen tillställning.

Norge: Jarstein – Elabdellaoui, Ajer, Nordtveit, Aleesami – M. Elyounoussi, Henriksen, Selnæs, Ødegaard – King, Johnsen

Sverige: Olsen – Krafth, Granqvist, Helander, Augustinsson – Larsson, Ekdal, Olsson, Claesson – Berg, Quaison