GÖTEBORG. En lång försäsong är över och på söndag väntar AFC Eskilstuna i premiären. FD träffade IFK Göteborgs tränare Poya Asbaghi i solskenet på Valhalla IP och pratade om nyförvärvet Nzuzi Toko och provspelaren Nicolás Martinez. Hur ser Asbaghi på att tippas i botten, känner han sig pressad – och om hans framtidstro på Blåvitts unga spelare.
– Benjamin Nygren får mycket uppmärksamhet. Han är 17 år och är väldigt, väldigt lovande. Sen kan jag tycka att det nästan förväntas att han ska in och bära Blåvitt. Men han är 17 och fyller 18 i sommar. Inte många visste vem Zlatan var i samma ålder, säger Asbaghi till FotbollDirekt.se. 

Över 30 miljoner back i drift 2018 och en ekonomi som inte tillåter stjärnvärvningar. Då får IFK Göteborg förlita sig än mer på sin akademi och när FD träffade Poya Asbaghi inför premiären mot AFC Eskilstuna betonade han potentialen som finns i lagets ungdom.

– Vi har något som stimulerar väldigt mycket. Det är att vi har en formbar trupp. Den är ung, den är mån om att utvecklas och det finns spelare som, om inte i år så inom några år, har potentialen att dominera allsvenskan och spela i landslaget. När många av de spelarna är där så är Blåvitt i toppen och att vet att den potentialen finns är för mig väldigt stimulerande att jobba med.

Dessutom pratade vi om hur Blåvitt hanterar att vara tippade i botten av allsvenskan, om nyförvärv,  provspelare och känner Asbaghi större press att lyckas under sitt andra år som tränare i klubben?