• Publicerat 26 mars
  • Skrivet av Redaktionen
  • 0 Kommentarer
Foto: Bildbyrån

David Batanero klev fram som en av allsvenskans främsta mittfältare i fjol. I vinter har Gif Sundsvalls spanjor uppgetts intressera andra allsvenska klubbar. Och enligt uppgifter till FD så har AIK så sent som i förra veckan hört sig för kring Batanero. 

Gif Sundsvall gjorde en av sina bästa säsonger någonsin i allsvenskan i fjol. David Batanero hade stor del i Sundsvalls succésäsong. Och han har under en längre tid gjort aktuell för flera konkurrenter.
Under förra året så hävdades exempelvis så väl IFK Göteborg som Djurgården ha visat intresse men utan att förmå att blidka Giffarna kring stjärnan som omgående då rapporterades vilja sälja sig dyrt.

Den 30-åriga spanjoren gjorde fem mål och fem assists och styrde Giffarnas spel från sin centrala mittfältsposition.

Batanero har kontrakt över kommande säsong med Gif Sundsvall.
Flera allsvenska klubbar uppges ha visat intresse i vinter, men Sundsvall har hittills sagt nej till alla förslag.

Men nu byggs tidigare Blåvitt och Djurgården i dag på med ännu en klubb i AIK.
Enligt nya uppgifter till FD så har nu AIK hört sig för kring Batanero. I förra veckan så kollade AIK enligt våra uppgifter av läget kring mittfältaren, vad han kan tänkas kosta. AIK har dock inte gått vidare sedan dess.

Enligt FD:s uppgifter så är Sundsvall öppna för en Batanero-försäljning pga ekonomin, men prislappen ligger runt fyra miljoner kronor.

LENNART SANDAHL – ANTON ZETTERMAN