• Publicerat 25 mars
  • Skrivet av Redaktionen
  • 0 Kommentarer
Foto: Bildbyrån

Jimmy Durmaz fick ta emot hot efter Tysklandsmatchen i VM. Nu ska Emil Forsberg och Victor Nilsson Lindelöf fått detsamma efter att duon tackat nej respektive lämnat landslagssamlingen.
– Det är förjävligt att vi hamnar här igen, säger Durmaz enligt Expressen.

Efter att Jimmy Durmaz orsakat den frispark som Toni Kroos i matchens sista spark satt 2-1 för Tyskland mot Sverige i sommarens VM-slutspel fick mittfältaren ta emot hot på sociala medier och det hela polisanmäldes.

Nu har det hänt igen, fast med Emil Forsberg och Victor Nilsson Lindelöf. Den förstnämnde lämnade landslagssamlingen efter matchen mot Rumänien i lördags. Enligt Sportbladet berodde detta på missnöje från stjärnan, medan Expressen uppgav att det rörde sig om en skada.

I Lindelöfs fall valde han att tacka nej till samlingen av personliga skäl då han och frun väntade barn – ett barn tidigare under måndagen föddes.

Duons tillfälliga nej tack till landslaget har fått konsekvenser och efter hot på deras sociala medier har det hela polisanmälts. Jimmy Durmaz, som alltså själv utsattes för detta i somras, reagerar starkt på hatet.

– Det är förjävligt att vi hamnar här igen. Det hände mig i somras, det har hänt flera nu under de senaste dygnen, den senaste veckan. Det ska inte förekomma. Det är jättetråkigt. Vi ska försöka fortsätta jobba, trappa upp vårt jobb, jag jobbar aktivt vid sidan av fotbollen. Det här bevisar att det finns mycket mer att göra, säger han enligt Expressen och fortsätter:

– En av våra spelare blev pappa i dag och ska få utstå hot och hat? Det är en familjefar nu och han har gått igenom ett av de viktigaste ögonblicken i sitt liv. Ska man utstå hot och hat då? Det är helt oacceptabelt. Jag hoppas att förbundet tar tag i det som i somras, vilket jag får indikationer på att de kommer göra.