Foto: Bildbyrån

Hammarby har sålt över 15 000 säsongskort – bara 81 säsongskort återstår i klacken. Säljs alla ut kan det bli ett kösystem för säsongskort nästa år:
– Det här har inte hänt tidigare, på någon sektion. Just på klacksektionen har vi aldrig varit så nära maxkapaciteten, säger Hammarbys biljettansvarige Josefine Gasslander till FotbollDirekt.se. 

Hammarby har passerat 15 000 sålda säsongskort inför 2019. 15 064 i skrivande stund och det återstår bara 81 säsongskort i klacken. Om de sista säsongskortsbiljetterna i klacken tar slut så kommer Hammarby införa ett kösystem för nästa år.

Säsongskort i klacken blir då lediga endast om säsongkortsinnehavare i klacken inte vill förlänga 2020.

– Ja, precis. Vi har en förnyelseperiod inför varje säsong. De som har säsongskort har förtur, och blir det så att alla förnyar, då får man köa sig till ett säsongskort, säger Hammarbys biljettansvarige Josefine Gasslander till FotbollDirekt.se.

Det är första gången det här sker i Hammarby, säger Josefine Gasslander. Till nästa säsong så kommer den som inte har säsongskort i år men vill ha säsongskort på nedre etage klack, få ställa sig i kö.

– Det här har inte hänt tidigare, på någon sektion. Just på klacksektionen har vi aldrig varit så nära maxkapaciteten. Kö kommer det bli oavsett, det finns inga säsongskort på nedre etage i klacken. På familjeläktaren är det mer eller mindre slutsålt så det kan bli aktuellt med kö där också.

En säsongskortsinnehavare på en annan sektion kan förstås byta till sig en säsongskortsplats i klacken:

– Ja, men det förutsätter att det finns platser att byta till också. I det här fallet finns det ingen möjlighet i dag, att byta till nedre etage klack till exempel, för den är uppbokad.

Ungefär hur många säsongskortsinnehavare är det som avstår att förlänga varje år?

– Det har jag ingen statistik på, mer än att jag vet att vi har en hög grad som väljer att förnya. Den absoluta majoriteten väljer att göra det, sedan finns det varje år några som av olika skäl väljer att inte förnya. Men i och med att vi har så få säsongskort kvar i klacken nu så blir det än mer aktuellt att behålla sitt kort i klacken.

5 700 säsongskort finns alltså i klacken, men ytterligare ca 2 300 klackbiljetter kommer finnas tillgängliga varje match.

– Precis, så är det förstås. Det kommer alltid finnas x antal lösbiljetter till varje match, så måste vi ha. Men ser vi till premiären mot Kalmar så är det redan slutsålt i klacken.