• Publicerat 25 mars
  • Skrivet av Redaktionen
  • 0 Kommentarer

Uppgifterna kring att Emil Forsberg ska ha lämnat den svenska landslagstruppen i besvikelse har rört om rejält. 
– Det är klart att vi pratar om det när det skrivs sådana här saker. Emil undrar också var fan allt det här kommer ifrån, säger landslagschefen Stefan Pettersson till TT.

Sportbladet släppte i går uppgifter rörande att den svenska mittfältsstjärnan Emil Forsberg skulle ha lämnat landslagstruppen i vredesmod, detta till följd av att han blivit utbytt i mitten av den andra halvleken.

En väntan kring om uppgifterna stämde eller ej uppstod. Först under förmiddagen på söndagen meddelade landslaget att Forsberg lämnat truppen, inte på grund av besvikelse utan en skada ska ha legat till följd för beslutet.

Förbundskapten Janne Andersson bemötte uppgifterna så här:

– Uppenbarligen vill någon eller några röra till det. Men jag kan inte spekulera kring de uppgifter ni journalister får. Men jag tycker att det är tråkigt så klart. Det är klart att det stör och tar energi, säger han.

Landslagschefen Stefan Pettersson var inne på samma linje:

– För oss är det här ett onödigt energiläckage. Det är klart att vi pratar om det när det skrivs sådana här saker. Emil undrar också var fan allt det här kommer ifrån. Vi säger samma sak. Var kommer det här ifrån?, säger Pettersson till TT och fortsätter:

– Min tolkning är att vi inte kan ha haft något läckage i och med att beslutet (om Forsberg) togs i förmiddags. Inget var bestämt i går. Det är klart att man själv börjar fundera. Men vad blir bra av det? Ingenting, vad jag kan komma på. Det är otroligt märkligt med de här uppgifterna.