Foto: Bildbyrån

Nikola Djurdjic uppges alltjämnt vara aktuell för Los Angeles Galaxy. Men Bajenstjärnan är inte på väg bort.  Jesper Jansson bromsar nu ryktena kring den serbiske anfallaren.
– Nej, nej, det är han inte. Vi vill ha in mer kvalité, inte förlora kvalité, säger sportchefen till FotbollDirekt.se om att satsa på både Djurdjic och Vidar Örn Kjartansson.

Hammarby tog nyligen Vidar Örn Kjartansson.
Det kanske största namnet som har lockats sedan den allsvenska comebacken för fem år sedan. Islänningen var ju när allt kommer omkring en av allsvenskans tio dyraste när han såldes från Malmö FF.

Men Hammarbys affär med Örn såg samtidigt ut att skicka bort Nikola Djurdjic som varit omskriven och utsatt allt sedan det omtalade nattklubbsbesöket efter säsongsslutet i fjolhöstas. Los Angeles Galaxy har nämnts – och gör det ännu. Fönstret mot USA stängs ju inte heller förrän 7 maj.
– Men nej, nej. Vi har ingen kontakt där. Nej, nej det är det inte. Det är inte nära. Som jag sade så ville vi ha in mer kvalité mer Vidar Örn och inte samtidigt förlora kvalité. Vi har aldrig sett något motsatsförhållande i Nikola och Vidar.
– Nej, han ska inte säljas. Vi har två anfallare nu av väldigt hög klass och har i övrigt flera spännande offensiva alternativ också, fortsätter Hammarbys sportchef.

Sedan tros även situationen med Sander Svendsen påverka då denne är på väg på ett lån till Norge. Förluster av både Svendsen och Djurdjic på en gång aktar sig Bajen för.

Hur ser på Vidar Örn-affären när det nu fått gå lite tid?
– Att det visar vilket attraktionsvärde vi har att ta ett sådant namn. Sedan har jag ju inte upplevt honom riktigt ännu i och med att jag nyligen kommit hem från en kortare semester.

Jesper Jansson fortsätter och vi vill att han reflekterar över påstått budrace kring Örn?
– Han gjorde ett jävligt fint mål med Island nu och så kommer han tillbaka till Hammarby med det i bagaget.
– Nej, det var aldrig något budrace. Det var snabba puckar men inget budkrig. Det har inte varit ett sådant läge med honom.

Men ett sådant här namn kan rimligen inte kosta annat än ganska stora pengar?
– Det är en rejäl investering. Jo, men det är det. Men det är inte en affär som på något vis gör så att vi tar risker med vår ekonomi.