Foto: Bildbyrån

Inför cupkvartsfinalen mot Djurgården konstaterade Hammarbys tränare Stefan Billborn att Bajen skulle vinna matchen då han ansåg att hans grönvita lag var bättre än Blåränderna. Förlust och uttåg på straffar, men Billborn står fast vid sin ståndpunkt.
– Ja, jag tycker fortfarande att vi är ett bättre lag än Djurgården, konstaterar 46-åringen för FotbollDirekt.se. 

Hammarby hade en Europaplacering i 29 omgångar förra säsongen, men ramlade ner på en fjärdeplats efter att inte lyckats besegra Östersund på bortaplan i sista matchen.

Därmed tvingades Bajen vinna Svenska cupen eller förlita sig på att topp 3-trion AIK, Norrköping eller Malmö skulle kamma hem cupbucklan. Så blev det dock inte.

Förra helgen slogs AIK överraskande ut av AFC Eskilstuna på straffar i semifinalen vilket innebär att loppet är kört för Bajen. De grönvitas tränare Stefan Billborn rycker dock mest på axlarna över att Gnaget inte kunde rädda antagonisten från Södermalm.

– Man kan inte resonera så. Vi fokuserade bara på oss själva och vår egen situation. Nu vann vi inte cupen och tittar i stället framåt mot den allsvenska premiären borta mot Elfsborg, säger Billborn till FotbollDirekt.se.

Bajentränaren stack ut hakan minuterna före avspark i cupderbyt mot Djurgården i kvartsfinalen för två helger sedan då han i Cmore-intervjun konstaterade att Bajen skulle vinna matchen då han ansåg att hans lag är bättre än Djurgården. Det var dock Blåränderna som gick vidare efter straffar, men Billborn står fast vid vad han sa i tv-sändningen.

– Ja, jag tycker fortfarande att vi är ett bättre lag än Djurgården. Ibland hugger jag på journalister som ställer uppenbara frågor. Jag blir absolut inte irriterad, men däremot kan jag ge ett sådant svar. ”Varför ska ni vinna?”, ”Ja, jag tycker att vi är bättre” liksom… Sedan blir det så klart extra laddat när man möter Djurgården, men det är som det är. Man ska också komma ihåg att i allsvenskan är det inget lag som är så pass bra att man inte kan få stryk att det sämsta laget. Allsvenskan är en jämn liga, ännu jämnare nu under våren. Cupderbyt var ju knappast en klang- och jubelföreställning, det kan inte Djurgården heller tycka. Jag menar, två chanser vardera på 120 minuter, det är rätt illa pinkat. Men vad fasiken, nu ska vi ladda till premiären!

Siktar ni på SM-guld i år eller vad är målsättningen?

– Målsättningen är att vi ska bygga Bajen för framtiden, sedan får vi se var man landar. Min personliga målsättning är att vi ska vinna varje match. I fjol inför säsongen tippades vi typ sjua eller nia och supportrar i våra egna kretsar sa till och med att vi skulle åka ur… Nu helt plötsligt pratar folk om SM-guld. Vi är så pass bra att vi kan slå alla lag, men gör vi inte jobbet kan vi lika gärna förlora mot bottengängen. Det gäller att vara ödmjuka och ha ett bra grundspel. Viktigt också att bygga föreningen starkare varje år. Det är nyckeln, att bli lite bättre för varje säsong som går.