Foto: Bildbyrån

Giannis Anestis gästar senaste avsnittet av Blåvittpodden. Där berättar IFK Göteborgs målvaktsförvärv om intresset från Djurgården, och om skandalen i Gais-derbyt:
– Om jag sade  att jag aldrig sett något sådant, så skulle jag ljuga. I Grekland kan du se sådant i nästan varje match. Det var som en dag på kontoret, säger Anestis i Blåvittpodden

IFK Göteborg värvade Giannis Anestis i slutet av november. Den 28-årige målvakten från Grekland ska ta över som förstekeeper i Blåvitt.

Anestis gästar senaste avsnittet av Blåvittpodden. Där pratar han bland annat om skandalderbyt mot Gais. Med flera år i grekiska ligan bakom sig så har han sett liknande saker många gånger.

– Om jag sade att jag aldrig sett något sådant, så skulle jag ljuga. I Grekland kan du se sådant i nästan varje match. Det var som en dag på kontoret för mig, säger han i podcasten.

– När våra supportrar sköt fyrverkerier så fick Gais målvakt ont i öronen. Alla spelare och domaren sade att vi skulle gå in i omklädningsrummet. Jag såg dem, och jag gick dit långsamt. Det första jag tänkte var att vi kunde återuppta matchen. Jag hade inte förväntat mig att matchen skulle avbrytas helt.

Anestis är tydlig med vad han tycker om att det skjuts in fyrverkerier in på planen:

– Det måste få ett stopp. När det skjuts in på planen på det här sättet. Om det är från våra supportrar eller deras supportrar. Att det sköts in på planen… det var inte bra. De hjälper inte oss på det här sättet. Det var inte bra för oss, det måste stoppas.

Anestis berättar också om när han blev klar för Blåvitt. Han hörde sig bland annat för med tidigare Blåvitt-mittfältaren, landslagets Jakob Johansson. Men även Astrit Ajdarevic, som senare hamnade i Djurgården. Bägge två spelade tillsammans med Anestis i AEK Aten, där målvakten var mellan 2014 och 2018. Bägge sade bra saker om Blåvitt, säger Anestis.

Innan det blev Blåvitt så tränade Anestis med Djurgården. Han säger att det fanns ett kontraktsförslag från Djurgården, men han sade nej.

– Vi diskuterade med Djurgården. Men vi hade inte samma fotbollsfilosofi, så av den anledningen avslutade vi diskussionen.

Lyssna på podden i sin helhet HÄR!