• Publicerat 24 mars
  • Skrivet av Redaktionen
  • 0 Kommentarer
Foto: Bildbyrån

Sander Svendsen värvades in som en stjärna till Hammarby 2017, men fick det inte att lossna i fjol och ses heller inte som ordinarie den här säsongen. Nu uppger Expressen att norrmannen, som tidigare varit tydlig med att han måste få spela, lånas ut till Odds BK fram till sommaren.

När Sander Svendsen värvades in till Hammarby sommaren 2017 var det ett stort namn som Bajen hade landat. En av Norges största talanger sades anfallaren vara och succén lät inte vänta på sig. Sex mål på tio allsvenska matcher under hösten blev det för Svendsen, men med Stefan Billborn vid rodret från och med i fjol fick Svendsen inte alls samma generösa speltid och det blev inte ett enda mål i allsvenskan 2018 för 21-åringen.

– Alla vet att 2018 var en total katastrof för mig. Det enda jag har fokus på nu är att vara hundra procent redo för 2019. Denna säsong ska inte vara i närheten av fjolåret, sa Svendsen till FD i slutet av januari.

Men det ser inte ut att bli någon säsong i Hammarby, åtminstone inte under våren. Svendsen har flera gånger uttryckt att han måste få spela och nu verkar han ha tröttnat på situationen i Bajen. Enligt Expressen är det mycket nära med ett lån till norska Odds BK, ett lån som till att börja med kommer att gälla fram till sommaren.