• Publicerat 24 mars
  • Skrivet av Redaktionen
  • 0 Kommentarer
Foto: Bildbyrån

Stefan Silva fick nyligen inte ens träna med AIK:s a-lag, men togs till nåder och under söndagen var han bäst på plan när svenska mästarna spelade 2-2 mot Brommapojkarna i det allsvenska genrepet.
– Jag tycker att han gör en jäkligt bra insats, säger tränaren Rikard Norling till Sportbladet.

Det var efter Svenska cupen-premiären mot Jönköpings Södra i februari som det ska ha skurit sig mellan AIK:s tränare Rikard Norling och anfallaren Stefan Silva, som förra vintern kom som en stjärnvärvning från Palermo.

Norling valde att byta in den unga mittfältaren Bilal Hussein i stället för Silva vilket ska ha fått den sistnämnde att se rött. Silva fick inte träna med a-laget utan körde på med samarbetsklubben Vasalund i stället. Nyligen togs Silva till nåder igen och i dagens allsvenska genrep mot Brommapojkarna startade han som offensiv mittfältare bakom anfallsduon Henok Goitom och Chinedu Obasi.

Silva gjorde lagets 2-1-mål i matchen som till sist slutade 2-2. Tränaren Rikard Norling mycket belåten med Silvas prestation på Friends Arena under söndagen.

– Jag tycker att han gör en jäkligt bra insats. Han har kvalitéer och en teknisk förmåga som ligger lite över det vanliga som är intressant att ha i den positionen, säger Norling till Sportbladet.

En annan som är imponerad av Silva är lagkaptenen Henok Goitom.

– Han gör mål och nära att göra någon ”halvbissa” och blir matchens lirare. Skönt för honom också att komma in efter vad som har hänt, nu känner han nog att han är med i laget och kan konkurrera på ett annat sätt, konstaterar Goitom för Sportbladet.