• Publicerat 24 mars
  • Skrivet av Redaktionen
  • 0 Kommentarer
Foto: Bildbyrån

Hampus Finndell värvades in från Groningen till Djurgården förra vintern och talangen född 2000 sågs som en spännande affär, men mittfältaren fick inte en enda minuts speltid i fjol och nu har dessutom Astrit Ajdarevic anslutit. Om Finndell känner någon bitterhet över stjärnans ankomst till Djurgården?
– Nej, det är en väldigt bra spelare som Dif ska vara mycket glada över att de fått in, säger 18-åringen till FotbollDirekt.se.

Hampus Finndell kom till Djurgården från Groningen inför säsongen 2018. Tanken var att spelaren skulle slussas in långsamt i laget. Men när året var summerat hade mittfältaren inte fått visa upp sig alls – det blev inte en enda minut i allsvenskan.
Nu väljer talangen att blicka framåt:

– Först och främst drog jag på mig en skada under träningslägret i Spanien vilket gjorde att jag inte kunde vara med i de inledande Svenska cupen-matcherna. Nu är jag dock åter i full styrka och redo att göra allt för att försöka ta en tröja i laget. Mot Häcken senast tog jag en plats på bänken men fick tyvärr inte hoppa in, säger spelaren till FotbollDirekt.se.

Djurgården har till i år fått in en nya tränarduo i form av Thomas Lagerlöf och Kim Bergstrand, något mittfältaren ser ljust på.

– Vi har en bra dialog och de är två väldigt duktiga tränare. De vill spela en fotboll som gynnar mig, vilket naturligtvis är positivt.

Vart ser du dig själv gå in i deras 4-3-3-system? 

– Jag skulle vilja ha en av de offensiva rollerna, det passar mitt spel bäst.

Är det knäckande att Djurgården plockat in Astrit Ajdarevic med tanke på att du gärna hade spelat i en av de offensiva rollerna? 

– Nej, det är en väldigt bra spelare som Dif ska vara mycket glada över att de fått in. Konkurrensen ska vara tuff om du ska vara ett topplag i den här serien. Det är som sagt bara positivt och inget som stör mig.

Om speltiden fortsätter att vara obefintlig – kan det bli tal om en permanent flytt eller att du går på lån? 

– Det får jag ta där och då. Jag kan inte jag svara på det just nu. Framtiden får utvisa vad som händer helt enkelt.

PEDER VENSETH