• Publicerat 24 mars
  • Skrivet av Redaktionen
  • 0 Kommentarer
Foto: Bildbyrån

AIK såg ut att besegra Brommapojkarna med 2-1 i det allsvenska genrepet, men i den 94:e minuten tryckte Albin Linnér, tidigare i Gnaget och lillebror till Oscar Linnér, in 2-2 vilket också blev slutresultatet. 

I går över 30 000 åskådare på Friends Arena när Sverige premiärvann i EM-kvalet mot Rumänien.

Nu ny match på Nationalarenan i Solna, denna gång allsvenskt genrep för AIK då de tar emot Brommapojkarna. Namn som Sebastian Larsson och Tarik Elyounoussi borta på landslagsuppdrag vilket gör att Stefan Silva spelar från start på mittfältet.

Brommapojkarna tog överraskande ledningen med 1-0 i den tionde minuten. En hörna från höger nickades i mål av Oscar Pehrsson vars avslut snyggt gick in vid bortre stolpen.

Bara fyra minuter efter BP:s ledningsmål kvitterade AIK. Henok Goitom på högerkanten hittade in med ett precist inspel längs backen till Chinedu Obasi som behärskat satte 1-1.

I den 40:e minuten hade AIK vänt på steken. Obasi nickade fram Silva som från nära håll tryckte in 2-1 med vänstern. Obasi ett mål och en assist alltså.

1 626 åskådare på plats på AIK:s genrep i dag. Om en vecka allsvensk premiär på Friends Arena då Gnaget tar emot Östersund.

En väldigt slätstruken andra halvlek som såg ut att sluta mållös och därmed AIK-seger med 2-1, MEN i den 94:e minuten kvitterade Brommapojkarna. Albin Linnér, tidigare i AIK och lillebror till Oscar Linnér, fick en passning snett inåt bakåt och placerade hur kallt som helst in kvitteringen till slutresultatet 2-2.

AIK:s elva: Janosevic – Granli, Ödegaard, Ben Lamin – Rashidi, Silva, Dimitriadis, Salétros, Lindkvist – Goitom, Obasi.

BP:s elva: Emanuelsson – Björkén, Pehrsson, Svenlén, Nordström – Sandberg Magnusson, Gradén, Hansson – Nilsson, Falkmar, Hellquist