Foto: Bildbyrån

Joseph Ceesay har sedan 2017 varit utlånad från Djurgården. Den vindsnabbe yttern, nu i Dalkurd, ger fortfarande inte upp spel i den blårandiga tröjan.
– Klart man drömmer om att spela där, säger 20-åringen till FotbollDirekt.se. 

2017 var Joseph Ceesay utlånad till Vasalund och Frej, i fjol var han på lån hos såväl Frej som Brage.

Den vindsnabbe yttern hoppades i år på en plats i sitt Djurgården, men precis som tidigare valde Blåränderna återigen att skeppa iväg 20-åringen på ett utlån – denna gång till Dalkurd som i höstas åkte ur allsvenskan.

– Det har blivit så att jag lånats ut, men jag ser bara det här som ytterligare en möjlighet att få speltid och utvecklas. Det känns bra tycker jag och jag är glad att jag fått chansen här, säger Ceesay till FotbollDirekt.se.

Hur mycket bättre spelare är du nu jämfört med innan du lånades ut första gången från Djurgården 2017?

– Jag tycker att jag tagit stora steg. Jag har blivit mer av en seniorspelar nu. Ja, jag tycker att jag tagit stora steg faktiskt.

Men känns det som att Djurgården tror på dig i och med att du lånas ut hela tiden?

– Ingen aning. Nu har det blivit så här och då är det egentligen bara att göra det bästa av saken och kämpa på.

Har du fått någon feedback av sportchef Bosse Andersson under och efter dina respektive utlåningar?

– Ja, de tycker att jag utvecklas men säger också att jag behöver lite till, så det är bara att lyssna på dem och fortsätta kämpa.

Ceesay trivs bäst ute till vänster på mittfältet men kan också spela till höger. Just yttrar vimlar det av i Djurgården med namn som Edward Chilufya, Jonathan Ring,Nicklas Bärkroth, Haris Radetinac och Dzenis Kozica.

Joseph Ceesay, som kom som ungdomsspelare till Djurgården från Brommapojkarna i januari 2014, har trots konkurrensen inte gett upp tanken att representera Stockholmsklubben.

– Klart man drömmer att få spela där så småningom. Men som sagt, det är hård konkurrens och nu när det blivit som det blivit är det bara att göra det bästa av saken.

Ditt kontrakt med Djurgården löper ut sommaren 2020. Finns någon dialog om förlängning?

– Nej, ingen dialog än så länge.