• Publicerat 23 mars
  • Skrivet av Redaktionen
  • 0 Kommentarer

Kerim Mrabtis nya klubb Birmingham City har inte följt de ekonomiska reglerna i det engelska ligasystemet. Nu åker föreningen på ett stenhårt straff. Klubben tilldelas ett poängavdrag på nio poäng.

Kerim Mrabtis önskan var länge att lämna Djurgården för att testa på nya äventyr ute i Europa. Den offensive mittfältare blev likväl gång på gång kvar i Blåränderna. Till slut blev situationen dock ohållbar och spelaren skrev på för Birmingham City, då anfallarens kontrakt med Dif löpt ut vid årskiftet.

Han kom till ett lag som då låg till i mitten av tabellen i den erkänt hårda ligan Championship. Men nu får klubben plötsligt rikta in sig på en bottenstrid.

Birmingham bestraffas nämligen av en oberoende disciplinkommitté, då klubben enligt BBC har gått med förlust på nästan 50 miljoner pund, över 600 miljoner kronor, mellan åren 2015 och 2018.

Straffet för besväret blir ett poängavdrag på nio poäng. Detta gör att klubben hamnar i ett krisläge. Bara ynka fyra poäng skiljer nu Birminghamlaget från nedflyttningsplats. Formen är dessutom inte på topp – fyra raka förluster gör att laget nu på riktigt riskerar nedflyttning.

Både Birmingham och Championship har två veckor på sig att överklaga beslutet.