• Publicerat 23 mars
  • Skrivet av Redaktionen
  • 0 Kommentarer
Foto: Bildbyrån

Precis som i fjolårets allsvenska genrep besegrade IFK Göteborg antagonisten Örgryte med 1-0. För ett år sedan var det Benjamin Nygren som avgjorde, den här gången var det anfallskollegan Robin Söder som skickade in derbyts enda mål.

Med Örgryte och Gais i superettan får IFK Göteborg nöja sig med derbyn mot Häcken i allsvenskan. I cupspelet blev det dock match mot Gais och i fjolårets allsvenska genrep besegrade Blåvitt rivalen Örgryte med 1-0.

Nu var det dags för favorit i repris. Öis stod för motståndet på Ullevi och IFK vann återigen med 1-0. För ett år sedan var det Benjamin Nygren som nickade in matchens enda mål. Nu var det i stället Robin Söder som slog till med derbyts enda fullträff – detta i den 56:e minuten.

Blåvitts 1-0-viktoria under lördagen bevittnades av 5 762 åskådare.

ELVORNA I GÖTEBORGSDERBYT 

Blåvitt: Giannis Anestis – Sebastian Ohlsson, Carl Starfelt, Kristopher Da Graca, Victor Wernersson – Junes Barny, Patrik Karlsson Lagemyr, August Erlingmark – Sargon Abraham, Robin Söder, Giorgi Kharaishvili

Öis: Fredrik Andersson – Kalle Lindblad, David Engström, Anton Lans – Danny Ervik, Jakob Lindström, Simon Nilsson, Filip Almström Tähti – Victor Sköld, Aílton Almeida, Gustav Ludwigson