• Publicerat 23 mars
  • Skrivet av Redaktionen
  • 0 Kommentarer

IFK Göteborg vann derbyt mot Örgryte i det allsvenska genrepet med 1-0 under lördagen, men tungt för Blåvitt då såväl Sargon Abraham som Kristopher Da Graca tvingades bryta på grund av skada.
– Sargon kände sig hyfsad igår, men det blev värre och värre, säger IFK:s fysioterapeut Roland Kaldéus till Sportbladet.

Redan i fjol hade IFK Göteborg en väldigt jobbig säsong och fick kämpa i botten. Nu på den allsvenska upptaktsträffen i veckan tvingades tränaren Poya Asbaghi och kapten Sebastian Ohlsson som var på plats på Clarion Hotel på Arlanda se förhandstipsen från landets journalister där Blåvitt tippades väldigt långt ner i årets allsvenska tabell.

Uttåg redan i Svenska cupens gruppspel och nu under lördagen blev det visserligen seger i genrepet mot Örgryte med 1-0 efter mål av Robin Söder, men nya jobbiga smällar inte över för det.

Såväl Sargon Abraham som Kristopher Da Graca tvingades bryta på grund av skada, detta i första respektive andra halvlek.

– Sargon har haft problem i en och en halv vecka. Han kände sig hyfsad igår, tanken var att spela en halvlek. Men det blev värre och värre. Vi ska kolla så det inte är något i leden, säger IFK:s fysioterapeut Roland Kaldéus till Sportbladet och fortsätter:

– Kristopher har också känt lite tidigare, sen hände något när han slog iväg en boll. Han ska också göra en MR, för att få koll inför premiären.