• Publicerat 23 mars
  • Skrivet av Redaktionen
  • 0 Kommentarer

Premiär i EM-kvalet för Sverige hemma mot Rumänien i kväll och det slutade med 2-1-seger. Robin Quaison svarade för ett mål och låg även bakom Viktor Claessons fullträff. 

Efter Nations League i höstas kickades nu EM-kvalet igång för Sverige. I kväll premiär hemma mot Rumänien på Friends Arena och som Sportbladet uppgav tidigare under lördagen valde förbundskapten Janne Andersson att starta med Robin Quaison i anfallet.

I övrigt bildade Andreas Granqvist mittbackslås med Filip Helander. Varken Victor Lindelöf eller Pontus Jansson tillgängliga, inte heller Albin Ekdal. I stället Kristoffer Olsson ihop med Sebastian Larsson på innermittfältet.

Avspark 18.00.

Redan i den andra minuten var det nära 1-0 till Sverige på Friends Arena när Andreas Granqvist kom högst på en hörna, men nicken från kaptenen räddades av Tatarusanu.

Fint omställning av Sverige minuten därpå och Marcus Berg fick ett fint läge i utkanten av straffområdet, men Berg fick inte alls ordning på bollen och tappade ut den till en inspark för rumänerna.

Gästerna växte sedan in i matchen. Bra anfall efter kvarten spelad och tian Stanciu fick en boll snett inåt bakåt från höger och gick på skott, men en bra bit över.

I den 24:e minuten tvingades Janne Andersson göra sitt första byte då Mikael Lustig skadade sig. In i stället med Emil Krafth.

Efter dryga halvtimmen spelad tog Sverige ledningen med 1-0. Ett inspel från vänsterkanten studsade lite turligt fram till Robin Quaison som från nära håll petade in ledningsmålet. Häftigt för Quiason att måla direkt nu när han fick chansen från start i kväll!

I den 40:e minuten utökade Sverige till 2-0. Quaison fick bollen i utkanten av straffområdet vars inlägg styrdes undan av rumänsk spelare, men inte bättre än att den studsade rakt ut till Viktor Claesson som behärskat tryckte in 2-0.

Sverige lämnade för pausvila med 2-0-ledning, men efter timmen spelad reducerade Rumänien. Inhopparen Keseru nickade in bollen i mål från nära håll, framspelad av Marin.

Kort efter Rumäniens mål gjorde Sverige sitt andra byte. Ut med Emil Forsberg, in med Gustav Svensson – och därmed Kristoffer Olsson ut på Forsbergs vänsterkant.

Mycket nära 3-1 Sverige i 83:e minuten, men Bergs nick på Augustinssons inlägg räddades snyggt av Tatarusanu.

I 85:e minuten nästa jättechans för Sverige när hemmalaget rullade upp rumänerna och Claesson kom fri, men skottet i burgaveln. Måste vara mål där!

30 115 åskådare på plats på Friends Arena i kväll.

Alexander Isak inbytt i 90:e minuten och ersatte Robin Quaison. Isak hann inte ens vara inne i en minut innan han snurrade upp rumänernas försvar och sköt ett skott som skulle ha gått in om inte Tatarusanu svarat för en svettig räddning. Vilket inhopp det hade varit!

Rumänien MYCKET nära i 93:e minuten att få till en kvittering efter en fast situation, men Robin Olsen fick bollen rakt på sig och räddade Sverige.

Matchen slutade 2-1 till Sverige som därmed tog tre poäng i EM-kvalpremiären.

Sverige: Olsen – Lustig, Granqvist, Helander, Augustinsson – Claesson, Larsson, Olsson, Forsberg – Berg, Quaison

Rumänien: Tatarusanu – Manea, Sapunaru, Grigore, Bancu – Marin, Baluta – Mitrita, Stanciu, Chipciu – Puscas