• Publicerat 22 mars
  • Skrivet av Redaktionen
  • 0 Kommentarer
Foto: Bildbyrån

Marcus Antonsson hoppades på en plats i den senaste landslagstruppen – men nobbades. I Sydsvenskans ”MFF-podden” talar anfallaren ut om besvikelsen.
– Jag visste att jag var aktuell, att jag var nära, säger han.

Efter att ha skrivit på för Malmö FF i somras och därmed lämnat engelska Leeds har Marcus Antonssons karriär fått en rejäl upprättelse.

Målsuccé såväl i allsvenskan som i Europa League, där avgörandet borta mot Besiktas så klart var en av de största höjdpunkterna den gångna säsongen.

Trots att Antonsson fortsatt gått starkt blev han inte uttagen i den senaste landslagstruppen. I stället blev Alexander Isak och Sebastian Andersson de två skrällarna bland anfallarna i förbundskapten Janne Anderssons lag.

I Sydsvenskans ”MFF-podden” talar nu Antonsson ut om besvikelsen.

– Jag visste att jag var aktuell, att jag var nära. Jag hörde ju vad Janne sa innan, och de kriterierna han rabblade upp om speltid, kontinuitet och framför allt form. Där kände jag ju att jag passade in. Så när mitt namn inte lästes upp blev jag ju besviken förstås. Landslaget är ju något jag alltid drömt om och det är ett viktigt mål för mig.

– Det enda jag kan göra är att se framåt, fortsätta leverera i MFF och vara viktig för laget. Så hoppas jag inte Janne kan säga nej nästa gång.