• Publicerat 22 mars
  • Skrivet av Redaktionen
  • 0 Kommentarer
Foto: Bildbyrån

Johan Wiland har varit borta under en längre period på grund av en axelskada. Vad är egentligen status på målvakten – kommer han tillbaka?
– Vi får se om det verkligen går i det verkliga livet. Det vet jag inte än. Men jag ska ge mitt yttersta för att ge det en chans, säger Hammarbys målvakt till Sportbladet. 

Johan Wiland kom till Hammarby sommaren 2017 från Malmö. Målvakten blev direkt ett lyft för Bajen som åren innan famlat efter en stabil förstekeeper. Den sista tiden har dock kantats av stora skadeproblem. I julas genomgick 38-åringen sin andra axeloperation på kort tid.

– Jag ska på återbesök till läkaren i början av april. Då får vi veta mer om operationen. Läkningen går som det ska, men det behöver läka ihop ordentligt. Allt ska bli hundraprocentigt, säger han till Sportbladet.

Veteranen har valt att hålla låg profil under sin rehabiliteringsperiod.

– Jag har försökt att hålla tyst. Vi har ju inte riktigt vetat var jag står. Målet är att komma tillbaka – det vill jag mest av allt – men sedan får vi se om det verkligen går i det verkliga livet. Det vet jag inte än. Men jag ska ge mitt yttersta för att ge det en chans.

Den stora frågan är naturligtivs om Wiland kommer att kunna ta sig tillbaka till fotbollsplanen.

– Mitt mål har varit att kunna spela efter sommaruppehållet. Och det har jag fortfarande. När det väl har läkt så är allt upp till mig att försöka få det att fungera. Sen får vi se om det verkligen fungerar. Det är min förhoppning.

Den långa frånvaron från fotbollen är något som tärt på Bajen-keepern.

– Det tär på alla idrottare att inte få vara på planen. När man inte kan vara med och spela så dör något inombords. Men jag har också den där hungern som krävs för att komma tillbaka, träna hårt och gå ut på planen igen. Jag har inte så många år kvar på karriären. Jag vill kräma ut så mycket jag kan, säger Wiland och fortsätter: