• Publicerat 22 mars
  • Skrivet av Redaktionen
  • 0 Kommentarer

IFK Göteborg har fortfarande inte hittat en permanent ersättare till Mats Gren efter att interimlösningen Jonas Olsson valt att återgå till sin ordinarie tjänst som akademiansvarig. Nu nobbas klubben av Sarpsborgs sportchef Thomas Berntsen.
– Ja, det stämmer. Och det första jag vill säga om det är att jag är extremt smickrad över att få frågan, säger sportchefen till GT.

IFK Göteborg har inte fått en flygande start på det nya året. Resultaten har varit en besvikelse så här långt och nu kommer nästa smäll för klubben. Tidningen GT rapporterar nu att Sarpsborgs sportchef Thomas Berntsen valt att nobba ett erbjudande om samma roll i Blåvitt. Ett hårt slag för föreningen som sett Berntsen som en av huvudkandidaterna till att ta över tjänsten.

Han bekräftar själv sitt val till GT:

– Ja, det stämmer. Och det första jag vill säga om det är att jag är extremt smickrad över att få frågan. IFK Göteborg är en storklubb och en anrik förening, en av de största i Skandinavien. Jag hade en bra bild av klubben tidigare och efter samtal med Max Markusson fick jag en ännu bättre bild, säger Berntsen till tidningen.

– Vi har haft en dialog i en månads tid och min klubb Sarpsborg har hela tiden vetat om det, det har jag varit öppen mot klubben med. Men sedan så tackade jag nej nyligen. Det var ett svårt beslut, men timingen var inte riktigt rätt just nu, fortsätter han.