Djurgården försökte ta stjärnan Vidar Örn Kjartansson som till sist valde Hammarby. Men Dif:s sportchef ångrar inte att man inte gick med i budgivning om islänningen – detta två veckor före fönstrets stängning.
– Nej, nej inte alls. Vi vet vad vi vill göra och långsiktigt tog vi rätt beslut. Däremot stämmer det att vi hade kontakter med Rostov och Örn. Men oavsett tycker jag det är uppenbart vilka stora kvaliteter vi har. 

Med i dag två veckor kvar av transferfönstret (stänger den 4 april) så är det ett Djurgården som närmar sig säsongsstart med fem nyförvärv. Men det behöver inte riktigt vara färdighandlat.
I dessa finns två som tar större massmedial plats genom Astrit Ajdarevic och Buya Turay – och det kunde alltså ha blivit ett tredje. Men bortsett från den förre MFF-stjärnan så hävdar Djurgårdens starke man att man har fått förstaalternativen som fanns på papper i november i fjolhöstas sedan Kim Bergstrand och Thomas Lagerlöf hade installerats.

– Vi har väl gjort fem nyförvärv men vi har också en ny tränarduo som jag verkligen hoppas kommer att leda Djurgården för många år framåt, säger Bosse Andersson till FotbollDirekt.se.
– Man ska ha klart för sig den trygghet som både Kim och Thomas var för sig har, för att inte tala om att de är en duo och när de läggs ihop. Nej, jag hoppas verkligen att vi får se båda i många år i Djurgården.

LÄS: KOMMENTERAR DJURGÅRDENS FÖRSÖK

– Vi visste redan från början vad vi ville ha i detta fönster och det har vi i stort sett fått. Sedan finns det en del som vi inte lyckats med. En del är känt, lite är det inte. En del av det som inte kommit ut hoppas vi på i sommarfönstret.
– Man lyckas inte med allt men vi har ändå gjort näst in till allt vi vill göra. Jag vill betona så oerhört mycket vi tror på nuvarande trupp. Titta på resultaten vi har gjort utan att ens vara ordinarie. Man ska också komma ihåg vilken grund vi har i namn som Jesper Karlström och Kevin Walker som varit i fem år i Djurgården nu och vilken betydelse sådant har, vilken betydelse sådana namn har.

Däremot slår inte sportchefen helt dövörat till framöver. Med en marknad som är öppen till 4 april så kan Dif trots allt komma att handla igen innan vinterfönstret är stängt. Skadorna på Erik Berg, Chilufya, Augustinsson och Une Larsson gör att det trots allt inte är helt repfritt kring Djurgården.

– Det kan dyka upp ett namn som vi kanske känner att vi inte kan säga nej till eller om vi känner att får en öppning kring en egen idé som vi verkligen känner att vi vill genomföra. Fönstret är öppet till den 4 april och man ska komma i håg att vi har haft skador och har det fortfarande på några spelare.

Vilken sorts spelartyp tittar ni lite extra på?

– Som sagt det är ingen hemlighet att vi var i kontakt med Rostov och Vidar Örn så det är väl i så fall lite så.

Kring den isländske stjärnan så erfar FotbollDirekt att det sammantaget handlade om att finansiera dels en hyreskostnad mot Rostov, dels en signing bonus – och jämte en lön av hög allsvensk klass. Detta utan option om en förlängning med det förra Rysslandproffset, en gång i tiden såld från Malmö FF för över 40 000 000.

– Jag kan bara konstatera att långsiktighet och ansvar för vår ekonomi alltid är nummer ett. Men Vidar Örn Kjartansson är en mycket bra fotbollsspelare.

FOTNOT: Djurgården redovisade för 2018 ett eget kapital på 72 000 000. Året innan var samlade egna resurser 53,4 miljoner.