I dag DEL 4 av FotbollDirekts allsvenska ranking. Så här tippar vi allsvenskan 2019. Patrick Ekwall var först ut i måndags. I dag fortsätter Casper Nordqvist och han tror på Malmö – liksom han däremot anar att Hammarby kommer backa. Blåvitt räddar sig ifrån kvalspel, anser Nordqvist. 

1. Malmö FF
2. IFK Norrköping
3. AIK
4. Häcken

5. Djurgården
6. Hammarby
7. Sundsvall
8. Östersund
9. Elfsborg
10. Helsingborg
11. Örebro
12. IFK Göteborg
13. Kalmar

14. AFC Eskilstuna

15. Sirius
16. Falkenberg

Casper Nordqvist kommenterar allsvenska toppen:

– Jag kan inte se något annat än att det blir Malmö FF, IFK Norrköping, AIK, Häcken, Djurgården och Hammarby som slutar topp -6 i årets allsvenska. Jag tycker att dessa är bättre än övriga lag i allsvenskan. MFF favorit till att ta hem guldet med Norrköping och AIK som största utmanare. Känslan är att Gnaget kommer satsa väldigt mycket på Champions League och att fokus då kommer att tappas på seriespelet samtidigt som MFF lär vara ruggigt revanschsugna efter fjolårets tredjeplats.

Casper Nordqvist kommenterar allsvenskans mitt:

– Ja, dessa platser är svåra att sätta. Sundsvall blir återigen spännande att följa. David Batanero och Linus Hallenius kvar där sportchef Urban Hagblom dessutom trollat fram Pa Konate och Omar Eddahri. Elfsborg hade en blytung säsong i fjol, men med en bättre trupp nu ska de bara komma högre upp i år. Östersund anno 2019 ett ovisst gäng på förhand, likaså klurigt att veta vad stjärnspäckade nykomlingen Helsingborg står någonstans!

Casper Nordqvist kommenterar allsvenskans bottenskikt:

– Rätt säker på att Falkenberg åker ur direkt. De känns helt enkelt för svaga. Sirius kan också få det tufft, som alltså tappat tränarduon Thomas Lagerlöf och Kim Bergstrand till Djurgården samtidigt som fanbäraren Moses Ogbu stuckit till Mellanöstern. AFC Eskilstuna har imponerat stort i cupen, men fixar de 30 omgångar utan kvalspel? Tveksamt! Många tror att IFK Göteborg får svårt att hålla sig kvar och någon munter säsong lär det inte bli, men jag säger att de klarar sig!