• Publicerat 20 mars
  • Skrivet av Redaktionen
  • 0 Kommentarer
Foto: Bildbyrån

Båda har ett förflutet i AIK, båda är med i svenska landslaget. Robin Quaison imponeras stort av Alexander Isaks framfart i den holländska ligan.
– Det han gör talar för sig själv. Jag behöver inte stå här och prata om honom, säger Quaison till Sportbladet.

Såväl Robin Quaison som Alexander Isak togs ut i senaste landslagstruppen som på lördag EM-kvalspelar hemma mot Rumänien och som tre dagar senare drabbar samman med Norge på bortaplan.

De två offensiva spelarna har båda en bakgrund i AIK där de gjorde succé innan de såldes för dyra pengar till utlandet, Quaison till Palermo 2014 och Isak till Dortmund 2017.

Sedan januari 2017 spelar Quaison i Bundesligaklubben Mainz där han imponerat och för Sportbladet berättar han hemligheten till sin fina utveckling.

– Tysk disciplin haha. Inget snack om saken.

– Från hur jag är som person, vara mer noggrann, till att äta rätt. Gå till gymmet före träningen, efter… Sådana småsaker man inte tänkte på tidigare.

En annan som fått ordentlig fart på sin karriär igen är Alexander Isak, som i vintras bytte frysboxen i Dortmund till en ordinarie tröja i holländska Willem II, hemmahörande i Eredivisie. Drömmål i ligaspelet senast mot Feyenoord och Quaison applåderar Isak.

– Det han gör talar för sig själv. Jag behöver inte stå här och prata om honom, det han gör… det är jag som ska tacka typ.