• Publicerat 19 mars
  • Skrivet av Redaktionen
  • 0 Kommentarer
Foto: Bildbyrån

Under tisdagens allsvenska upptaktsträff presenterade Malmö FF sin nya tröjkollektion där deras tre ställ flirtar med det förflutna.
– Det ska bli en ära att få spela i en matchtröja som hyllar vår framgångsrika historia, säger Markus Rosenberg till klubbens hemsida. 

Malmö FF presenterade sin nya tröjkollektion i samband med den allsvenska upptaktsträffen under tisdagen. De tre ställen en flirt med det förflutna, inte minst hemmatröjan med hyllning till MFF-upplagan 1979 som tog sig till final i Europacupen.

– Det ska bli en ära att få spela i en matchtröja som hyllar vår framgångsrika historia. Den är snygg, sitter bra och utstrålar vinnarmentalitet. En tröja man vinner guld i, säger kapten Markus Rosenberg till klubbens hemsida gällande hemmatröjan.

Malmös bortatröja kommer i år att vara ”midnattsblå”, en färg de inte haft sedan de tog sig till Champions League-gruppspelet 2014.

Tredjetröjan blir vinröd, ett kärt återseende som MFF inte haft som färg på tröjan sedan 2001 då en viss Zlatan Ibrahimovic bar tröjan och snurrade upp Djurgården på Stockholms Stadion, en match som MFF vann med hela 4-0.

Staffan Tapper, Markus Rosenberg och Anders Ljungberg lanserar Malmö FF’s nya matchtröja under fotbollsallsvenskans upptaktsträff den 19 mars 2019 i Stockholm.
Foto: Johanna Lundberg/Bildbyrån.