Foto: Bildbyrån

Markus Rosenberg skadade sig i Europa League-returen borta mot Chelsea i slutet av februari och har fortfarande inte varit ute på planen sedan dess. För FotbollDirekt konstaterar MFF-kaptenen att premiären fortsatt är i fara.
– Som läget är i dag går det inte. Än så länge har det bara varit rehab, säger Rosenberg till FotbollDirekt.se.

Det var på Stamford Bridge i slutet av februari som Markus Rosenberg tvingades bryta returen i Europa Leagues sextondelsfinal på grund av skada.

Sedan dess har Malmös fixstjärna och kapten inte tränat någon fotboll, men under onsdagen kommer anfallaren att prova på en comeback på gräsmattan.

– Min fysiska status var ju på topp tidigt i år, men sedan skadan har jag tagit det lugnare så den är aningen sämre nu, haha… Jag tränar fortfarande i gymmet sedan smällen, men ska komma ut i morgon på planen så får vi se hur det känns. Vi tar det dag för dag, men det är tidigt in på säsongen så det är ingen större stress, säger Rosenberg till FotbollDirekt.se.

Kan du spela premiären?

– Vi får se, den är ju fortfarande nästan två veckor bort. Bara smärtan försvinner så… Men som läget är i dag går det inte. Än så länge har det ju bara varit rehab.

Är det någon position som Malmö FF har täckning på så är det ju dock anfallsplatserna. Förutom Rosenberg finns även Marcus Antonsson, Guillermo Molins, Carlos Strandberg och comebackande Jo Inge Berget att tillgå.

– Anfallsuppsättningen är extrem, men överlag har vi en väldigt stark trupp, konstaterar Rosenberg.

Jag pratade med Guillermo Molins i vintras och han sa då att detta är den bästa MFF-upplagan som han spelat i. Vad säger du?

– Ja, jag skulle nog hålla med. Namnmässigt är vi otroligt starka, det är vi.