Hammarby gjorde under måndagen klart med Vidar Örn Kjartansson på lån från ryska Rostov. Nu hyllas den värvningen – från toppkonkurrenten Häcken och dess anfallsstjärna Alexander Jeremejeff.
– Jag fick titta lite på honom när jag var i Malmö och han gör ju mål på allting, konstaterar Jeremejeff för FotbollDirekt.se. 

14 mål på 20 matcher i Malmö FF. Vidar Örn Kjartansson var en notorisk målskytt under sin halva säsong i allsvenskan innan han såldes för dyra pengar till Maccabi Tel Aviv sent i augusti 2016.

Nu är islänningen tillbaka i svensk fotboll. Under måndagen presenterade Hammarby den 29-åriga strikern på ett lån från Rostov fram till juli månad. En som varnar för Bajen efter värvningen av Kjartansson är tidigare lagkamraten och numera Häckenstjärnan Alexander Jeremejeff.

– Jag fick titta lite på honom när jag var i Malmö och han gör ju mål på allting! Hammarby blir farliga, även vi och Djurgården. Annars tror jag väl att det blir Malmö, Norrköping och AIK som kommer göra upp om topp 3 så här på förhand, säger Jeremejeff till FotbollDirekt.se.

Häcken tippas dock slåss om guldet i år, hur ser du på det?

– Ja, många säger att vi är favorittippade och det är en ovan position för Häcken att gå in som favoriter, men det tycker jag inte att vi är utan det är de stora drakarna som är favoriter! Däremot ska vi utmana om guldet och orka med det under 30 omgångar.

Men du utesluter inte SM-guld?

– Nej va fan, man kan inte utesluta att vinna, men vi ska vara ödmjuka och se vad vi behöver göra. Det finns lite kvar. Vi måste bli bättre mot de stora lagen borta bland annat, men vi kämpar på.

Alexander Jeremejeff intervjuas av FD på den allsvenska upptaktsträffen 2019. Foto: Bildbyrån.