Hammarby har klart med ett till nyförvärv inför 2019 – nu är 18-årige anfallstalangen Filston Mawana klar för spel i grönvitt. En spelare som värvas från Bundesligaklubben Hoffenheim.
– Filston är en av de allra främsta i landet i sin åldersgrupp och han har gjort stora framsteg under sina dryga två år i Hoffenheim, säger Hammarbys sportchef Jesper Jansson till klubbens hemsida.

Filston Mawana kom fram som ett av Malmö FF:s största framtidslöften för några år sedan, och tyska Hoffenheim valde att köpa loss anfallaren från MFF.

Det var 2017, och Mawana tog sig upp i akademin och nådde Hoffenheims U23-lag. I fjol skadade han emellertid knäet och har varit borta från spel en längre tid.

Tidigare i dag kunde FD avslöja att Hammarby köpt loss talangen. Nu har Hammarby bekräftat värvningen av snart 19-årige Mawana. Den flerfaldige svenske u-landslagsmannen har skrivit på ett treårskontrakt med Bajen. Sportchefen Jesper Jansson om Mawana:

– Det är en mångsidig, snabb forward med flera fina egenskaper och stor potential. Upplägget vi kan erbjuda i Hammarby med möjligheten till både Allsvensk fotboll, Superettan fotboll genom vår samarbetsklubb IK Frej och i där här fallet även möjligheten för att komma igång med eventuell matchning U19 gör att vi kan locka till oss en spelare som Filston. Filston ska få starta upp i lugn takt efter sin långa rehabtid men det är en oerhört spännande framtidsspelare för Hammarby, säger Jansson till Bajens hemsida.

Filston Mawana är glad över att komma till Hammarby.

– Det känns fantastiskt att vara här. Att spela fotboll är den bästa känslan som finns, och att få komma hit till en klubb på den här nivån – det är perfekt, säger han till hemsidan.