Hammarby gjorde igår klart med ett nyförvärv i Vidar Örn Kjartansson. Nu är nästa nyförvärv på plats – Filston Mawana. Den u-landslagsmeriterade anfallstalangen är klar för Bajen. Han köps loss från tyska Hoffenheim, enligt FD:s uppgifter.

Hammarby agerar i slutet av transferfönstret. I går blev Vidar Örn Kjartansson klar på ett lån fram till sommaren. Men inte nog med det. Nu tar Bajen också in en spännande 18-åring från Bundesligaklubben Hoffenheim.

Det har ryktats på sociala medier om att Bajen var på väg att göra klart med Filston Mawana. Den tidigare Malmö FF-talangen som såldes till Hoffenheim i början av 2017. Där har han tagit sig upp i klubbens U23-lag det finns även ett flertal ungdomslandskamper på meritlistan. I går syntes han på läktaren tillsammans med sin agent Miro Jaganjac och Daniel Majstorovic när Bajen mötte Linköping City i en träningsmatch.

Och det är klart med en deal med Hoffenheim. Enligt uppgifter till FD så köper Hammarby loss Mawana från återstoden av kontraktet med Hoffenheim. Ett avtal som skulle gå ut till sommaren. 18-åringen (fyller 19 nu i dagarna) kommer inom kort presenteras av Hammarby. Mawana åkte på en knäskada förra säsongen men har rehabbat sig tillbaka och är nu friskförklarad. Enligt FD:s uppgifter kan han vara i full träning om runt en månad.