Foto: Bildbyrån

Victor Nilsson Lindelöf har tackat nej till landslaget ”av personliga skäl”. Samtidigt har Fotbollskanalen skrivit att petningen av John Guidetti ”varit en faktor” i United-försvararens beslut. Men förbundskaptenen Janne Andersson delar inte den beskrivningen.
– Jag kan kraftigt dementera att det rör sig om att någon annan spelare inte blivit uttagen, säger han på dagens presskonferens.

Pontus Jansson är knäskadad och missar starten på EM-kvalet mot Rumänien på lördag. Det gör även United-stjärnan Nilsson Lindelöf som lämnar återbud av ”personliga skäl”. På dagens presskonferens dementerade Janne Andersson att det skulle röra sig om att John Guidetti inte blivit uttagen, som Fotbollskanalen gick ut med i helgen.

– Jag har förstått att det varit spekulationer. Men jag kan säga att jag har stor respekt och stor förståelse för Vigges beslut. Det handlar om personliga skäl och det är så han velat att vi kommunicerar det.

– Jag kan kraftigt dementera att det rör sig om att någon annan spelare inte blivit uttagen. Hade det stämt så hade jag inte haft någon respekt för det, säger Andersson.

Andreas Granqvist har problem med en ljumske men Andersson är optimistisk till att lagkaptenen ska vara redo till helgen.

– Jag tror inte att det ska vara något problem.