Tidigare under dagen kunde FD avslöja att Vidar Örn Kjartansson var på plats i Sverige för att läkarundersökas av Bajen. Nu är han klar.
– Vi kände att vi behövde spetsa till konkurrensen på anfallssidan, säger sportchefen Jesper Jansson till klubbens hemsida.

Djurgården och Hammarby har båda dragit i den förre MFF-anfallaren.

Men nu är det helt klart att Bajen vinner den striden. Under måndagsmorgonen kunde FD avslöja att Vidar Örn Kjartansson landat i Stockholm för att läkarundersökas av Hammarby.

Och nu är det klart. Klubben skriver:

”29-årige Vidar Örn Kjartansson återvänder tillfälligt till svensk fotboll i och med låneavtalet med Hammarby, som gäller fram till sommaruppehållet. Islänningen gjorde succé i Malmö FF 2016 och blev såld vidare efter bara ett halvår i klubben. Flytten gick då till Maccabi Tel Aviv där han spelade fram till sommaren 2018, då Rostov blev ny klubbadress. Det är just från den ryska klubben Hammarby lånar honom.”

– Vi kände att vi behövde spetsa till konkurrensen på anfallssidan, och det gör vi verkligen genom att ta in Kjartansson. Det är en dokumenterat notorisk målskytt, en fullfjädrad nummer 9 som vi kommer ha stor nytta av under våren, slår sportchefen Jesper Jansson fast på klubbens hemsida.

I Rostov har det blivit mycket bänk för Kjartansson, som innan han kom till den ryska klubben varit mer eller mindre en målgaranti för de klubbar han varit i. I Vålerenga vann han norska ligans skytteliga, i Malmö FF gjorde han 14 mål på 20 matcher, i israeliska Maccabi Tel Aviv 26 mål på 46 matcher.