• Publicerat 18 mars
  • Skrivet av Redaktionen
  • 0 Kommentarer
Foto: Bildbyrån

I dag startar FotbollDirekt allsvensk nedräkning på allvar. Nu tippar vi allsvenskan och Patrick Ekwall står för premiären. Ekwall tillsammans med Anton Zetterman, Lennart Sandahl, Casper Nordqvist och Magnus Österberg ger oss allsvenskan 2019.

Här FD:s krönikör Patrick Ekwall.

1 Malmö FF
2 BK Häcken
3 IFK Norrköping
4 AIK
5 Djurgården
6 Östersund
7 Hammarby
8 Elfsborg
9 Kalmar FF
10 Örebro
11 Sundsvall
12 Helsingborg
13 AFC

14 IFK Göteborg

15 Sirius
16 Falkenberg

Patrick Ekwall kommenterar allsvenska toppen:
– Ska du tippa allsvenskan får du utgå från vilka resurser och möjligheter har i stort. Och inte hur det ser ut idag. Vi kan ha helt nya lag i augusti. MFF har förstås det mesta, förutom ett bra lag med allsvenska mått mätt, även en kassakista som kan rädda upp det mesta. Jag tror annars att Häcken kan ha skaffat sig stabilitet nog att inte dippa i mellanmjölksmatcherna, då har de alla möjligheter att ge sig in i en guldstrid.
Där är ju absolut Norrköping också med en trupp som bär på få spelare med risk att försvinna i sommar. AIK? Känslan är att de inte löser hur många truppförändringar som helst och att de rimligtvis bör lägga krut på CL-kvalet.
Djurgården är svårbedömt och oberäkneligt, men med ny tränarduo och med en Astrit Ajdarevic, som KAN vara årets fynd, så kan de ha grundat för toppstrid.

Patrick Ekwall kommenterar allsvenskans mitt:
– Så många frågetecken. Jag ser såväl Östersund och Hammarby som kandidater till toppstrid, men på förhand kan de lika gärna sluta 11:a. Det är så svårbedömt med trupper som kan fladdra iväg någon annanstans över en natt eller två och som kan vara helt nya när höstsäsongen drar igång. Elfsborg bör bli bättre än 2018 sett till vilka spelare de tagit in, jag tror att Magnus Pehrsson kan stabilisera Kalmar och kommer Rasmus Elm tillbaka i högform under 15-talet matcher så vet vi vad som kan ske.
Örebro blir alltid 10:a. I utgångsläget.

Patrick Ekwall kommenterar allsvenskans bottenskikt:
– Det är inget nytt Sundsvallshån, jag tror mest att det kommer att krävas väldigt mycket att återupprepa förra säsongen. En backlash.
Helsingborg har det fint förspänt på pappret men är nykomlingar, trots allt, med allt vad det innebär och kan rimligtvis inte ha ytterligare ekonomiska resurser att spjärna emot om det skulle gå dåligt i perioder. AFC ska vi absolut inte underskatta och egentligen inte Falkenberg heller, men det är svårt att på förhand se något annat lag som jumbo. Möjligen Sirius. IFK Göteborg sticker ut här, men enbart för att det är ett klubbnamn med anor och stor allsvensk respekt. Men ser vi strikt på hur deras trupp ser ut och vilka möjligheter de har att förstärka den så är det ett lag för den undre halvan.