• Publicerat 18 mars
  • Skrivet av Redaktionen
  • 0 Kommentarer
Foto: Bildbyrån

Kristoffer Olsson lämnade AIK i vintras för stora pengar och har redan tagit en ordinarie tröja i Krasnodar som så när slog ut Valencia i Europa League i veckan. Mittfältaren njuter av sin nya tillvaro.
– Man känner verkligen att det är ett steg uppåt, konstaterar han för Fotbollskanalen.

Det var i vintras som AIK sålde Kristoffer Olsson till Krasnodar för 50 miljoner kronor. Allsvenskans bästa spelare i fjol har redan tagit ordinarie tröja i den ryska storklubben och han startade bägge matcherna mot Valencia i Europa Leagues åttondelsfinal – där det i veckan blev respass efter att spanjorerna gjort mål på stopptid.

– Vi var ju knäckta så klart. Vi gjorde 1-0 i 85:e och sedan så är det fem minuter kvar… Att vi inte klarar det och släpper in mål det sista som händer – det hade varit stort för klubben att gå vidare och slå ut ett lag som Valencia. Men det ville sig inte, säger Olsson till Fotbollskanalen.

Mittfältaren är återigen med i svenska a-landslaget och kan, likt Nations League-matchen mot Ryssland i höstas, komma att starta i EM-kvalet på lördag mot Rumänien. 23-åringen känner själv att steget till Krasnodar hjälpt honom ytterligare i karriären.

– Man känner verkligen att det är ett steg uppåt, absolut. Jag har inte spelat så många matcher och det har inte gått så lång tid, men det känns som ett steg uppåt och att man kommit in i ett högre tempo och att man utvecklas. Så jag är nöjd.