Foto: Bildbyrån

Hammarby är på väg att presentera Vidar Örn Kjartansson. Men jämte den isländske stjärnan så kan nu även Johannes Hopf sensationellt vara på ingång.  Nu kan FotbollDirekt avslöja att Turkietproffset träffar Bajen på Årsta IP.

Det har gått några år sedan Johannes Hopf lämnade Hammarby.
Där i maj 2015 så gick han till turkiska Genclerbirligi.

Hans senaste klubb har varit Ankaragücü – ett ställe han lämnade så sent som i förra veckan. Kontraktet har brutits.

Samtidigt kan nu FotbollDirekt avslöja att den arbetslöse 31-åringen just nu befinner sig på Årsta för att träffa Bajen, detta i ett läge då Johan Wiland är långtidsskadad och nye italienske Gianluca Curci (sitter på ett korttidskontrakt med option) har inte imponerat och Davor Blazevic har gjorts till etta.

Det händer med andra ord saker i Bajen som nu uppges ha gjort klart med förre allsvenske storstjärnan Vidar Örn Kjartansson, en gång i tiden en av allsvenskans tio största affärer.

Hopf har genom åren fått förhållandevis fin kritik nere i turkisk fotboll och även under sin tid utomlands figurerat i landslagstrupper. Han gjorde åtta matcher i Ankaragücü dit han kom i från Genclerbirligi i somras, men dessförinnan nästan 100 matcher i turkisk högstadivision, för Genclerbirligi.

Där till ska vi komma i håg vilket fint namn han gjorde sig i Bajen innan han försvann, årets spelare i Hammarby så väl 2010 som 2012.

Texten uppdateras. Sportchef Jesper Jansson har inte gått att nå för en kommentar.