Vidar Örn Kjartansson är i Sverige – den isländska målmaskinen läkarundersöks just nu av Hammarby, enligt uppgifter till FD.
– Jag kan bekräfta att han är i Sverige. I övrigt har jag inga kommentarer, säger Kjartanssons agent Olafur Gardarsson till FotbollDirekt.se.

Det blir Hammarby för Vidar Örn Kjartansson. I förra veckan kom först uppgifter från Expressen om att Djurgården kontaktat den isländska anfallsstjärnan. Senare uppgav samma tidning att Hammarby kommit in på banan och till sist också övertygat Kjartansson. Det handlar om ett lån från ryska Rostov till den 15 juli, enligt tidningen.

Enligt uppgifter till FD i dag så är nu Kjartansson i Sverige, och han läkarundersöks just nu av Hammarby. Precis som Expressen skrivit så lånas han in från Rostov fram till sommaren. Det vägde till sist över till Hammarbys fördel, där han enligt våra uppgifter bland annat rådfrågat landsmannen tidigare Bajenspelaren Birkir Már Saevarsson om klubben.

I Rostov har det blivit mycket bänk för Kjartansson, som innan han kom till den ryska klubben varit mer eller mindre en målgaranti för de klubbar han varit i. I Vålerenga vann han norska ligans skytteliga, i Malmö FF gjorde han 14 mål på 20 matcher, i israeliska Maccabi Tel Aviv 26 mål på 46 matcher.

Nu blir det alltså Hammarby åtminstone under vårsäsongen. Klarar han läkarundersökningen skriver han på kontraktet och han lär presenteras senare i dag.

Kjartanssons agent Olafur Gardarsson bekräftar att hans klient rest till Sverige, men vill inte kommentera ytterligare.

– Jag kan bekräfta att han är i Sverige. I övrigt har jag inga kommentarer, säger Gardarsson till FD.