• Publicerat 17 mars
  • Skrivet av Redaktionen
  • 0 Kommentarer
Foto: Bildbyrån

Gustav Engvall gjorde succé i Djurgården under våren 2017. Därefter hade anfallaren det desto tyngre, inte minst i IFK Göteborg. Nu har dock 22-åringens Mechelen blivit klart för spel i den belgiska högstaligan nästa år. Engvall under årets säsong noterad för åtta mål och sex assist. 

Det var inför 2017 års allsvenska som Gustav Engvall anslöt på lån från Bristol till Djurgården. Anfallaren gjorde succé under våren och återvände sedan till England på sommaren – för att i augusti på nytt lånas ut till Dif resten av säsongen.

Den andra sejouren i Djurgården var dock inte alls lika lyckad och inför förra säsongen gick Engvall i stället på lån till sin tidigare klubb IFK Göteborg. Inte heller i Blåvitt fick anfallaren det att flyga och i somras köptes han av belgiska Mechelen i landets andraliga – där det flugit!

Engvall har svarat för en stark säsong i Belgien och nu har belöningen kommit. Efter 2-1-segern mot KFCO Beerschot Wilrijk i går är Mechelen klart för spel i belgiska högstaligan nästa år. Engvall svarade i gårdagens match för en assist och har totalt i årets säsong gjort åtta mål och sex målgivande passningar.

Ytterligare en mäktig match väntar Mechelen under våren, den mot Gent i cupfinalen 1 maj.