Foto: Bildbyrån

Djurgårdens finaldrömmar i Svenska cupen krossades i går efter Mervans Celiks 3-2-mål i förlängningen och i stället är det Häcken som spelar om pokalen och Europaspel i maj månad. Djurgårdens Aslak Fonn Witry förkrossad.
 – Jag tror att det här är den tyngsta förlusten i karriären, säger norrmannen till FotbollDirekt.se.  

För en vecka sedan var det Aslak Fonn Witry som sköt Djurgården till semifinal i Svenska cupen efter att ha satt den avgörande straffen mot Hammarby i den nervkittlande straffsparksläggningen på Tele2 Arena.

I går hade han på samma stadion chansen i 95:e minuten att återigen bli stor hjälte för Djurgården då han fick fritt skottläge i straffområdet, men Peter Abrahamsson svarade för en vass räddning och cupsemin mellan Djurgården och Häcken slutade 2-2 efter ordinarie tid.

Väl i förlängningen prickade Häckens inhoppare Mervan Celik in 3-2 i matchens 109:e minut, detta efter att ha gjort en överstegsfint mot Witry och med ett snabbt skott utanför straffområdet överlistat PK Bråtveit i Dif-kassen. Målet blev avgörande och Witry är förkrossad.

– Jag står ju där, men han (Celik) skjuter stillastående från 25 meter och det är svårt för PK att se bollen. På en skala 1-10 hur surt det här är skulle jag säga att det är elva, konstaterar Witry för FotbollDirekt och fortsätter:

– Alltså, det här är extremt tungt. Målet kom ju från ingenstans och det gör att det gör extra ont.

LÄS: NÄSTA KALLDUSCH FÖR DJURGÅRDEN 

Witry är ny inför den här säsongen och kommer från den norska ligan. Just i hemlandet Norge är cupen väldigt stor – och i grannlandet Sverige har intresset för cupspelet växt. I fjol över 25 000 åskådare på plats när Djurgården finalvann mot Malmö FF och att Witrys gäng inte får lira final på nytt i år är något som grämer den 23-åriga högerbacken.

– Det är extremt surt. Jag tror att det här är den tyngsta förlusten i karriären. Det är verkligen otroligt bittert. Jag hade ju chansen i 95:e också…

Om 15 dagar spelar Djurgården allsvensk premiär hemma mot Sundsvall. Trots det tunga uttåget mot Häcken tror inte Witry att det kommer vara några problem att ladda om till ”Giffarna” på Tele2 Arena.

– Nej, vi måste ta med oss det som var positivt från den här matchen och använda det som en fördel. Vi är ett supergäng som ska vara med och slåss i toppen i år!

LÄS: PIKEN MOT DJURGÅRDSFANSEN