Foto: Bildbyrån

Häcken vann Svenska cupen 2016. Efter gårdagens rysare mot Djurgården är göteborgarna nu bara en match från bucklan och en plats i Europa igen. Sportchefen Sonny Karlsson är känslosam.
– Vilket jävla lag. Fan vad stolt jag är, säger Karlsson till FotbollDirekt.se.

Efter dryga 120 minuters spel i går på Tele2 Arena stod det klart att Häcken spelar final i Svenska cupen i slutet av maj, detta efter 3-2 mot Djurgården. Inhopparen Mervan Celik prickade in segermålet i förlängningen och sportchefen Sonny Karlsson myser över sina offensiva spetsspelare som inte ens tar en plats i elvan.

– Celik kom in och avgjorde, Viktor Lundberg gjorde det också bra i sitt inhopp. Daleho Irandust var kvar hemma… Vi har nästan för stor konkurrens om platserna framåt, säger Karlsson till FotbollDirekt.se.

Häcken ställde i går upp med den offensiva kvartetten Nasiru Mohammed, Ahmed Yasin, Alexander Jeremejeff och Paulinho – fyra namn som alla värvats in av just Sonny Karlsson. Sportchefen vill dock inte kredda sig själv.

– När de inte får spela får man inget beröm kan jag säga, då har vi i stället för många bra på bänken haha, konstaterar Karlsson och hyllar sedan Ahmed Yasin som trots Dif-fansens hat bara växte av det.

– Yasin blir bara bättre och bättre – och han blev bara bättre ju längre matchen led mot sitt slut i går. Han höjdes av det som Djurgårdens fans skrek mot honom, vilket var kul att se. Sedan tycker jag att Joona (Toivio) var matchens lirare och Peter (Abrahamsson) svarade för matchens räddning där i 88:e minuten eller när det nu var, säger Karlsson och syftar på reflexräddningen på Jonathan Rings närskott.

LÄS: TOTALA TOMHETEN EFTER HÄCKEN 

Häcken vann Svenska cupen 2016 efter straffsparksavgörande mot Malmö FF. Nu i slutet av maj har de alltså återigen chansen att lyfta pokalen och ta sig ut i Europa. Karlsson ryser av gårdagens drabbning.

– Det är så här man kan göra pengar, så är det verkligen för oss. Vilket jävla lag, och vilken jävla match i går. Eller hur, vilket jävla match va! Det var ju så spännande. Två så bra lag och vilka fina mål! Fan vad stolt jag är.

Yasin sa i går att han hoppas på AIK i final, men jag gissar att du hellre möter AFC Eskilstuna?

– Det är klart att jag hoppas på AFC! Sedan förstår jag att Yasin gärna vill vinna mot AIK där han tidigare spelat, men AIK rankas som ett bättre lag ju… Samtidigt ska man passa sig för AFC. Jag har sett laget en del och de är tighta, gör jobbet så att säga. Men för oss är det väldigt spännande att vara i final igen. Jag känner en stor ödmjukhet inför det här. Fan vad skoj det ska bli!