Foto: Bildbyrån

STOCKHOLM. Ahmed Yasin briljerade i cupsemin borta mot Djurgården. Den tidigare AIK-spelaren buades ut kraftigt av hemmafansen och i förlängningen bröts också matchen tillfälligt när Yasin fick saker kastade på sig, men Häckenstjärnan tar det hela med ro.
– Jag älskar det där, ge mig mer och det visade jag dem. Jag dribblade av två, tre spelare hela tiden, utbrister Yasin i den mixade zonen. 

Häcken är klart för final i Svenska cupen. Segern med 3-2 borta mot Djurgården efter förlängning gör att det antingen blir AIK eller AFC Eskilstuna som väntar för göteborgarna i slutet av maj. Trots att svenska mästarna AIK är en klart svårare motståndare än den allsvenska nykomlingen AFC gör Ahmed Yasin ingen hemlighet i vilket lag som han vill se i finalen.

– Det skulle vara jävligt kul med AIK i final, hoppas de vinner, säger han i den mixade zonen och berättar sedan om sina känslor efter avancemanget.

– Det var en tuff match. Djurgården har blivit mycket bättre men vi är jävligt starka och vi visade det. Det var jävligt skönt och jag är jävligt glad nu. Det är sjukt!

Yasin var planens stora förgrundsfigur på Tele2 Arena och han spelade också fram till Alexander Jeremejeffs 2-2-mål i den andra halvleken. Yasin buades ständigt ut och när han kort efter Celiks ledningsbalja tog lite för lång tid på sig vid en hörna haglade saker in mot Yasin och matchen bröts tillfälligt.

– De kastade öl, popcorn och grejer. Vad ska jag säga… Jag fick massa saker på mig, men det är okej. Det är lugnt, det är bara roligt, konstaterar Yasin som heller inte bryr sig om Dif-fansens hat.

– Jag har ju ett förflutet i AIK och de började skrika massa ord och svordomar, men det höjde mig bara mer. Jag älskar det där, ge mig mer! Det visade jag dem också, jag dribblade av två, tre spelare hela tiden. Självförtroendet höjdes bara ännu mer!