Östersunds FK har stått för vinterns kanske mest spektakulära värvning. Få i allsvenskan kan mäta sig med Ravel Morrisons meritlista. Men hur bra är han efter lång tid utan regelbunden speltid?
– När han har bollen är han en superstar. Med bollen vid fötterna är Ravel en nivå över oss andra, säger lagkaptenen Tom Pettersson till FotbollDirekt.se.

Rankad som en av Manchester Uniteds största talanger någonsin.

Nu är han en spelare för Östersunds FK. I alla fall fram till sommaren – då hans korttidskontrakt med klubben löper ut.

Att ÖFK:s värvning av Ravel Morrison sticker ut på många sätt har nog ingen allsvensk supporter missat. 26-åringen har spelat för Englands landslag på flera ungdomsnivåer, representerat klubbar som Manchester United, West Ham och Lazio. Men han har också ett stökigt förflutet med både fällande och ogillande domar emot sig.

ÖFK:s lagkapten Tom Pettersson har på ett par veckor kunnat avgöra att det här är en spelare som kommer kunna göra stor skillnad för Östersunds FK. Och att det är en människa som trots sin brokiga bakgrund inte visat upp några divalater.

– Nej, det är en otroligt skön kille vid sidan av planen. Man hade väl en bild av honom att han var en problemspelare men det är inget jag märkt av. Ravel är rolig och en extremt trevlig kille mot alla. Han har varit med om saker som vi bara kan drömma om men det är inget man märker av. Det kanske var bra för honom att komma hit och bara fokusera på fotbollen, säger Pettersson till FotbollDirekt.se.

Hur bra är han på planen då? Väldigt, väldigt bra enligt lagkaptenens bedömning.

– När han har bollen är han en superstar. Med bollen vid fötterna så är han en nivå över oss andra. Sen har han inte spelat matcher på ett tag och behöver komma igång. Men jag har sett tillräckligt. Hans spel med fötterna och intelligensen han visar upp… folk kommer märka när han är i form om jag säger så.

– Han har spelat som offensiv mittfältare eller ”tia”. Han ska vara nära motståndarnas mål och hitta lösningar. Även om han kan bygga upp spelet också så är det de där sista passningarna som är så svåra att slå han sticker ut. Där är han grym. Jag hoppas att vi ofta kan sätta honom i spel nära motståndarnas straffområde för då kommer han såra många.

Någon annan av era nyförvärv som sticker ut och kan få sitt genombrott?

– Vi har många duktiga som kommit in. Charlie Colkett (tidigare i Chelsea) är en klasspelare. Hans vänsterfot är grym. Sen tycker jag att Francis (Jno-Baptiste) är jäkligt intressant. Även om han inte varit med så mycket har han hunnit visa att han är en ung kille med bra avslut och snabbhet. Jag tror bara det är en tidsfråga innan han blommar ut.

2018 var ett händelserikt år för klubben. En sjätteplats i allsvenskan, Europa League-succé och samtidigt blev man av med Graham Potter och kantades av brottsanklagelserna mot ex-ordföranden Daniel Kindberg. Vad kan man förvänta sig av ÖFK i år?

– Jag har ingen aning var man placerar in oss i hierarkin. Vi är med för att vinna och något annat finns inte. Så det spelar ingen roll vilka vi möter.

Det låter som ni har ambition att slåss i toppen?

– Ja, det är ju inte kul att ligga i mitten. Vi vill självklart slåss om förstaplatsen.