• Publicerat 16 mars
  • Skrivet av Redaktionen
  • 0 Kommentarer

Häcken är klart för final i Svenska cupen efter att ha vunnit i förlängning med 3-2 mot Djurgården. Avgörande målet gjordes av Mervan Celik, men det är inte matchvinnaren som FD:s Casper Nordqvist vill lyfta efteråt.
– Ahmed Yasin var magnifik, vilket fantastisk insats. Matchen i sig var också helt otrolig. Svensk fotboll när den är som bäst, utbrister Nordqvist. 

FEM SNABBA MED CASPER NORDQVIST EFTER DJURGÅRDEN – HÄCKEN 2-3

Vilken match?!

– Helt otrolig! Wow, en match som hade allt! Det här är svensk fotboll när den är som bäst. Det var snygga mål, heta dueller, böljande spel och dramatik av stora mått. En semifinal som man inte glömmer bort i första taget och känslan är att det inte kommer svänga lika mycket i morgon när AIK drabbar samman med AFC Eskilstuna i den andra semin…

Rättvist med Häcken till final?

– Den här matchen kunde ha slutat hur som helst. Det var inte orättvist, men det hade det heller inte varit om Djurgården gått vidare. Det var små marginaler där Häckens individuella skicklighet avgjorde, som Mervan Celiks mål!

Celik matchvinnare, men vem var planens gigant?

– Det var Ahmed Yasin som var MAGNIFIK! Vilken fantastisk insats av den tidigare AIK-spelaren – och just att han har en bakgrund i Gnaget märktes minst sagt då Dif-fansen gick hårt åt yttern – så hårt att matchen tillfälligt bröts i förlängningen efter inkastade föremål när Yasin tog väldigt lång tid på sig att slå en hörna. Men ja, Yasin bäst på plan. Hela tiden farlig offensivt, höll i bollen väldigt bra och spelade också fram till Alexander Jeremejeffs 2-2-mål.

Djurgårdens forcering mot slutet?

– Sådär… Men samtidigt svårt att skapa rejält tryck när de bara hade dryga tio minuter på sig och där Jesper Karlström dessutom visades ut kort efter Mervan Celiks 3-2-mål. Inte heller blev det lättare för Djurgården att Häckens tränare Andreas Alm slängde in 198 centimeter långe Johan Hammar i mittförsvaret efter målet för att på så sätt mönstra en fembackslinje mot slutet.

Häcken nu i final, är de favorit att ta hem cupen nu?

– Tja, skräller sig AFC Eskilstuna sig vidare till final mot AIK i morgon är Häcken givetvis superfavorit! Blir det AIK som finalmotståndare däremot, då är det svårare att sia om favoritskapet. Hade matchen spelats om en vecka hade Häcken varit min vinnare – för AIK är ju inte glödheta för stunden. Men nu ska finalen spelas i slutet av maj och då kan det ju vara ett helt annat Gnaget som i så fall drabbar samman med Häcken.