Foto: Bildbyrån

Sebastian Eriksson är tillbaka i IFK Göteborg men det är till ett tillsynes illa tilltygat Blåvitt som inte ser ut att må bra. Som om det inte vore nog så är Eriksson i senaste ”Studio Allsvenskan” med Marcus Birro – pessimistisk till Berg, Wernbloom och kompani.

HÄR – LYSSNA PÅ NYA STUDIO ALLSVENSKAN MED SEB ERIKSSON ! 

I en stor intervju med Studio Allsvenskan talar han om skadan, om vemodet, om proffslivet, om ”flykten från Grekland`, vad IFK måste göra för att lyfta och vad han tror om hemvändarna, kommer de till Göteborg eller inte?
– Det är en bra fråga. De börjar bli till åren, 32-33 år. För att inte lägga ord i deras munnar tror jag att det blir svårt att få hem dom. Dels för att det tjänar så pass mycket pengar som de gör, och att det forfarande är en väldigt hög nivå där de klarar av att spela. Gör att de inte behöver vända hem.

– Och hur situationen är i IFK Göteborg just nu, så vet jag ärligt talat inte hur inspirerande det är för dem att komma hem just nu.

Vidare berättar han om Kurt Cobain-tatueringar och grubblandet han burit på de senaste åren. Lägg där till hur han gärna står utanför spotlights och helt enkelt inte är bekväm med beröm.

Och så Erikssons personliga bild av en patient som inte mår just nu. Seb om IFK Göteborg:

– Ska den här föreningen överleva måste de tag i allting och det är NU de måste göra och NU har de förstått det. Klubben har förstått att de inte kan ge spelare höga löner och ha en verksamhet som grundas i att ha dyra spelarförsäljningar. IFK Göteborg har förstått det nu.

Har Poya vuxit in i kostymen?
– Han är ung och han är inte klar men jag tror han är helt rätt person för det här projektet.