Foto: Bildbyrån

Malmö FF har det tungt för tillfället. Cupfiasko och nu 1-4 i baken mot IFK Norrköping, men FotbollDirekts Casper Nordqvist tycker inte att träningsmatchen mot ”Peking” ska innebära allt för mörka rubriker.
– Kolla på AIK som i genrepet i fjol kördes över av Helsingborg, de blev svenska mästare ändå, säger FD:s redaktör.

BLOGG MED FOTBOLLDIREKTS CASPER NORDQVIST

I skuggan av Göteborgsderbyt som sköts upp efter raketerna svarade Malmö FF samma kväll för ett rejält fiasko då de föll borta mot Öster med 2-1. Förlusten innebar att de inför sista gruppspelsomgången i Svenska cupen inte längre hade avancemanget i egna händer – vilket visade sig bli dyrbart.

Även om MFF hade spel mot ett mål mot Falkenberg och vann enkelt kvittade det då Öster gjorde jobbet borta mot Degerfors. Ett jättefiasko förstås att MFF inte klarade av en Svenska cup-grupp bestående av just Öster, Falkenberg och Degerfors – tre lag som alla spelade i superettan förra säsongen.

Och visst, cupen kom olägligt mitt i dubbelmötet mot Chelsea i Europa League, men men DEN truppen som Uwe Rösler sitter inne på skulle de naturligtvis ha fixat avancemanget ändå.

Som om inte magplasket i cupen vore nog blev det nu under fredagskvällen hela 4-1 i baken borta mot IFK Norrköping – detta i en träningsmatch på Östgötaporten.

Resultatet för MFF så klart uselt och pinsamt, men oroväckande? Många kanske tycker det, men jag tror inte att man ska dra för stora växlar av kvällens match . För ja, det var ju trots allt en TRÄNINGSMATCH. Kolla på AIK, regerande svenska mästarna. Som genrep inför fjolårets allsvenska blev de överkörda på Friends hemma mot Helsingborg och förlorade med 3-1. Många varningsflaggor viftades ut då, men väl i allsvenskan visade sig Gnaget aldrig darra och blev svenska mästare ändå. Darra tror jag heller inte att MFF kommer göra i år.

Så i stället för krigsrubriker om Malmös storförlust tycker jag att man ska fortsätta kredda IFK Norrköping, som efter sitt nederlag i cupen (utslagna av AFC Eskilstuna i gruppen) nu verkar studsat tillbaka.

Jag sa det redan i ett lurigt videoklipp i Portugal när jag var och bevakade såväl Norrköping som Blåvitt i vintras, att ”Peking” kommer vara topp 3 i år.

Jag ser MFF, Norrköping och AIK sluta topp 3 – just i den ordningen med Häcken, Djurgården och Hammarby som främsta utmanare.

Just topp 3-lagen känns lite för bra och lite för stabila för att inte norpa varsin Europaplats. Resultatet 1-4 mot Norrköping i en träningsmatch i mitten av mars kommer inte ändra min åsikt om Malmö FF i den frågan.