Rättvisa skipades och Paulinhos röda kort drogs tillbaka. Nu får Djurgården passa sig – för brassen trivs särskilt bra på Tele2 arena. 
– Jag kanske har extra mycket tur mot just Stockholmslagen, säger han till FotbollDirekt.se. 

Ett av Paulinhos två gula kort mot Gais annullerades i ett historiskt beslut från förbundets disciplinnämnd tidigare i veckan.

Beslutet innebär att Häckenstjärnan tillika årets spelare i allsvenskan 2018 är spelklar till cupsemin mot Djurgården på lördagen.

– Jag är riktigt glad. Alla skickade sms till mig och gratulerade. Och jag tycker det är rätt, sanningen är att jag inte filmade, jag gjorde ingenting, säger Paulinho till FotbollDirekt.se.

Trodde du att du och Häcken skulle få rätt med tanke på hur ovanligt det är att disciplinnämnden ändrar domarens beslut? 

– Jag är glad att jag får spela. Och för mig är det inte konstigt alls. I Brasilien är det helt normalt att en kommitté går in och ändrar helgens gula kort i efterhand. Om det blir fel så ändrar man. Så borde det vara i Sverige också.

Djurgården är vad som står i vägen för en cupfinal mot vinnaren mellan AIK och AFC Eskilstuna. Så vilket lag tycker han är favorit inför matchen?

– Det är alltid svårt att möta Stockholmslagen på bortaplan i allsvenskan. Nu är det en semifinal i cupen och jag tycker det är svårt att avgöra favoriten. Det är nog 50-50 eller kanske en liten fördel till laget som får spela hemma.

Om det är någon spelare som Djurgårdens försvar måste se upp med så är det nog just Paulinho. Inte bara för att han vann skytteligan i fjol utan även för att han har en förmåga att göra mål på Tele2 arena. Förra säsongen gav han Häcken ledningen mot Djurgården (han gjorde även två mål i 5-0-krossen hemma mot Dif).

– Jag har gjort mål nästan varje match på Tele2 arena. Jag minns särskilt mina två mål mot Hammarby i cupsemifinalen 2016. Jag kanske har extra mycket tur mot just Stockholmslagen, haha. Kan jag göra mål är det kul men viktigast är att laget vinner så vi får spela i finalen.

Paulinhos vara eller inte vara i klubben har diskuterats flitigt under vintern. Nu är nästan alla fönster stängda och det ska till något särskilt om brassen försvinner innan serien drar igång. Men med ett utgående avtal ska nog Häckenfansen inte hoppas på en för lång framtid tillsammans.

– Jag har fortfarande klubbar som är intresserade av mig. Men nu måste jag fokusera på Häcken under mitt sista kontraktsår. Sen får vi se vad som händer under fönstret i sommar. jag ska göra mitt bästa och hålla fokus. När fönstret öppnar får vi se om min framtid är i Häcken eller någon annanstans.

Ni har värvat en potentiell toppspelare i Ahmed Yasin och truppmässigt är det få som slår er. Är det Häckens år i år?

– Jag tror att vi kommer slåss i toppen. Vi tar steg hela tiden och så länge folk håller sig friska så har vi bra chans på guldet. Yasin är en riktigt bra spelare och vårt anfall blir farligt. Även vårt försvar är bra.

Går du för att försvara skytteligatiteln också?

– Jag måste försvara min gudsko, haha. Om jag får chansen att slåss om skytteligatiteln så ska jag försöka vinna den igen. Förra året var mitt bästa år i karriären.

Då kanske det är bra att ställa in siktet redan imorgon?

– Om jag får chansen så ska jag göra mål! Men det allra viktigaste är att vinna. Sen gör det inget om vi vinner med 1-0 och jag gör målet, säger han och skrattar.