För några år sedan blev han allsvenskans yngste målskytt någonsin, liksom lite senare högaktuell för Hammarby. Sedan har tunga skadeproblem följt för Filip Sachpekidis och det senaste året förstörts. Nu är den forne supertalangen ett par veckor från comeback.

Filip Sachpekidis tillhörde tillsammans med namn som Alexander Isak, Mattias Svanberg och Jesper Karlsson det hetaste som fanns i talangväg för några år sedan. Han gick till Kalmar redan 2013 och  fick då bli unik som allsvenskans yngste målskytt genom tiderna, bara 16 år gammal.

Fjolåret gav inte mer än spel i nio matcher.
Tungt och inte blev det bättre när han gjort sitt förra sommaren. Problemen fortsatte illa nog när man i januari trodde han var färdigrehabiliterad och frisk.
Redan i första träningsmatchen i januari tvingades han bryta i första halvlek mot Linköping.

– Jag borde ha varit smartare där. Jag kände ju redan en kvart innan det hände att det högg till men hade aldrig haft någon bristning så jag var envis och dum – och så small det, säger Sachpekidis självkritiskt till FotbollDirekt.se.

– Men besvikelsen har lagt sig. Det var den tvungen att göra redan dagen efter. Är det någonting jag är så är det att jag är psykiskt stark, säger han och ler.
Han fortsätter:
– Nu trodde vi först att det var något mildare och att jag kanske skulle missa en månad till. Det blev tre. Det var ju så jävla mycket värre och gjorde ont i själ och hjärta, speciellt när jag missade så mycket som i fjol.

– När jag kan börja fotbollsträna igen? Jag löptränar ju nu och kör accelarationsövningar till 80-procentig nivå. Om cirka två veckor ska jag kunna träna igen med laget. Jaja, jag är trygg. Jag litar på våra läkare och sjukgymnast.

För några år sedan var du yngste målskytten någonsin och Hammarby jagade dig. Du blev snabbt rikskänd. Saknar du det där?
– Nej, verkligen inte. Verkligen inte.Jag vet att det var stor uppmärksamhet och det är smickrande. Det är ingenting jag jagar men samtidigt så är det någonting man måste räkna med. Bra – och dålig uppmärksamhet. Men jag saknar det inte. Jag vill bara spela fotboll, säger han och reflekterar över andra långtidsskadade som Jesper Nyholm och Johan Wiland:

– Det är fruktansvärt att känna. Bara tre månader är ju mycket och svårt att missa. Jag har sådan enorm sympati för sådana som Jesper som har det mycket värre än så. Jag kan inte föreställa mig vad som exempelvis han går igenom. Jag hoppas verkligen han blir bättre.

Men när allt kommer omkring så är hans ålder inte på väg att rinna honom mellan fingrarna.
– Jag är ju bara 21 även om man inte alltid känner sig så…

Hur tror du nye Magnus Pehrsson ser på ditt namn?
– Jag vet inte men jag vet att jag känner att han är väldigt professionell. Extremt noga. Och så är han bra att prata med. Ja, men jag känner att det är bra kemi mellan oss. Men det tror jag alla våra andra spelare också känner. han visar verkligen att han bryr sig.

Hur tror du att Kalmar FF kommer att klara säsongen. realistiskt med topp-6?

– Vi har i alla fall jäkla bra saker på gång. Ja, men vi kan vara ett hot. Det är klart att vi kan. Följer man oss så tror jag att man känner att vi har någonting stort på gång.