Foto: Bildbyrån

FotbollDirekt avslöjade i går att Örebro SK vinner dragkampen om Kevin Wright. Den tidigare Chelsea-talangen köps loss från Degerfors. Nu bekräftas det – ÖSK har presenterat Wright som sitt senaste nyförvärv.
– Kevin var under förra säsongen en av superettans bästa spelare och vi ser fram emot att få se honom i den svartvita tröjan, säger ÖSK:s manager Axel Kjäll i ett pressmeddelande. 

Kevin Wright har en bakgrund i Chelseas akademi – han kom till Sverige och Degerfors 2017, först på lån från norska Fredrikstad. I fjol köptes han loss av Degerfors och han fick ett större genombrott i superettan. Fem mål och tre assists från en vänsterbacksposition.

Flera allsvenska klubbar har visat intresse för 23-åringen, där såväl Örebro som Östersund varit framme – i går kunde FotbollDirekt avslöja att ÖSK vunnit dragkampen om Wright. Vi skrev att bara en läkarundersökning återstod och att ett treårskontrakt var klart för engelsmannen.

Nu bekräftas det. ÖSK går ut med att Wright är klar och det handlar om ett treårskontrakt. ÖSK:s manager Axel Kjäll kallar honom en av superettans bästa spelare ifjol:

– Vi är väldigt glada att kunna välkomna Kevin till Örebro och ÖSK Fotboll. Han är en snabb vänsterspelare som är duktig på att skapa målchanser för sig själv och sina medspelare. Han är stark defensivt 1 mot 1 och har även en god förmåga att kunna upprepa sina aktioner under 90 minuter. Kevin var under förra säsongen en av superettans bästa spelare och vi ser fram emot att få se honom i den svartvita tröjan, säger Kjäll i pressmeddelandet.

Kevin Wright är glad över flytten till ÖSK:

– Jag ser verkligen framemot att spela för ÖSK och få komma igång och träna med laget och tränarteamet. Jag har haft en bra försäsong med Degerfors och känner mig i bra form. Jag hoppas att jag får en framgångsrik karriär i klubben och längtar redan efter att säsongen ska dra igång, säger Wright.