Redo att ersätta Andreas Johansson – ”Jag är starkare än jag någonsin varit”

  • Publicerat 15 mars
  • Skrivet av Redaktionen
  • 0 Kommentarer
Foto: Bildbyrån

Henrik Castegren hoppas kunna bli en viktig pusselbit i den backlinje som i år kommer sakna den så viktige Andreas Johansson.  
– Jag är starkare och mer redo än vad jag någonsin varit för vad som komma skall, säger mittbacken till NT.

Den allsvenska premiären kryper allt närmre, ett av de lagen som har storsatsat inför den kommande säsongen är IFK Norrköping. Efter en bra inledning på försäsongen tog det tvärstopp i Svenska cupen-gruppspelet mot AFC Eskilstuna i den sista omgången.

– De flesta lag kämpar med att hitta en identitet under försäsongen. Vi började bra men det går aldrig spikrakt uppåt hela tiden. Folk förväntar sig att det ska gå på räls men man måste förstå att det kommer gå upp och ned. Speciellt när det kommit in så många nya spelare. Jag är övertygad om att vi kommer gå vidare och göra det här till någonting bra, säger Henrik Castegren till NT

Mittbacken upplever just nu sin livs form:

– I min hjärna är det ju självklart så men varje träning kommer bli en kamp för att vinna förtroendet. Vi kommer att ta fram det bästa ur varandra och det är ju vad det ska handla om. Jag är starkare och mer redo än vad jag någonsin varit för vad som komma skall, säger Castegren.

En stor ledargestalt i laget har de senaste åren varit Andreas Johansson som inför i år lämnat för spel i Halmstad.

– Alla vi som konkurrerar håller en hög nivå, sedan är det väldigt viktigt att sätta relationer. Vi har satt tydliga ståndpunkter för hur vi ska agera tillsammans. Jag tror alla vi som är där bak har tagit åt oss till det bra och jag tror och hoppas vi kommer motbevisa de flesta. Det har varit väldigt mycket: ”Hur ska backlinjen gå utan Ante” men jag tror inte vi hade varit där vi är idag om vi inte varit så bra.


Igår 21:02

JUST NU: Djurgårdens nya vapen - "Knappt tränat på det"

STOCKHOLM. Djurgården ställde upp med en ny formation hemma mot Östersund. En 5-2-3-uppställning som gav resultat. Blåränderna vann med 3-1 och tvåmålsskytten Jonathan Ring är belåten med hur tränarduon Kim Bergstrand och Thomas Lagerlöf

Igår 19:57

Strand i ropet igen - räddade poäng i Kalmar

Simon Strand buades ut på Tele2 Arena mot Djurgården för en vecka sedan. Nu var han i ropet igen, den här gången som poängräddare då han kvitterade för sitt Elfsborg borta mot Kalmar i den 82:a minuten. Matchen slutade 1-1. Efter att Hari

Igår 16:58

Klassmål på Tele2 när Djurgården tog tredje raka

Djurgården tog tredje raka segern i allsvenskan när Östersund besegrades under söndagen med 3-1 på Tele2 Arena. Jonathan Ring gjorde två av hemmalagets mål.  Djurgården hade inför dagens match två raka segrar i bagaget. 3-0 borta mot Fa

Igår 15:57

Djurgårdsfansens ilska mot polisen - ryggarna mot planen

Under stora delar av den första halvleken mellan Djurgården och Östersund sjöng hemmafansen nidramsor om polisen. Ett tag vände sig hela klacken med ryggarna mot planen för att gorma åt poliserna som stod högst upp på södra kortsidan. Po

Igår 13:02

Rycker i svenske talangen - uppges försvinna utomlands

Halmstad har haft en jobbig vår i superettan. Nu kan dessutom talangen Gabriel Gudmundsson vara förlorad. Enligt Fotbollskanalen är 20-åringen på väg till holländska Groningen. Trots sin ringa ålder har Gabriel Gudmundsson gjort fyra säso