Redo att ersätta Andreas Johansson – ”Jag är starkare än jag någonsin varit”

  • Publicerat 15 mars
  • Skrivet av Redaktionen
  • 0 Kommentarer
Foto: Bildbyrån

Henrik Castegren hoppas kunna bli en viktig pusselbit i den backlinje som i år kommer sakna den så viktige Andreas Johansson.  
– Jag är starkare och mer redo än vad jag någonsin varit för vad som komma skall, säger mittbacken till NT.

Den allsvenska premiären kryper allt närmre, ett av de lagen som har storsatsat inför den kommande säsongen är IFK Norrköping. Efter en bra inledning på försäsongen tog det tvärstopp i Svenska cupen-gruppspelet mot AFC Eskilstuna i den sista omgången.

– De flesta lag kämpar med att hitta en identitet under försäsongen. Vi började bra men det går aldrig spikrakt uppåt hela tiden. Folk förväntar sig att det ska gå på räls men man måste förstå att det kommer gå upp och ned. Speciellt när det kommit in så många nya spelare. Jag är övertygad om att vi kommer gå vidare och göra det här till någonting bra, säger Henrik Castegren till NT

Mittbacken upplever just nu sin livs form:

– I min hjärna är det ju självklart så men varje träning kommer bli en kamp för att vinna förtroendet. Vi kommer att ta fram det bästa ur varandra och det är ju vad det ska handla om. Jag är starkare och mer redo än vad jag någonsin varit för vad som komma skall, säger Castegren.

En stor ledargestalt i laget har de senaste åren varit Andreas Johansson som inför i år lämnat för spel i Halmstad.

– Alla vi som konkurrerar håller en hög nivå, sedan är det väldigt viktigt att sätta relationer. Vi har satt tydliga ståndpunkter för hur vi ska agera tillsammans. Jag tror alla vi som är där bak har tagit åt oss till det bra och jag tror och hoppas vi kommer motbevisa de flesta. Det har varit väldigt mycket: ”Hur ska backlinjen gå utan Ante” men jag tror inte vi hade varit där vi är idag om vi inte varit så bra.


Igår 14:13

AVSLÖJAR: AIK rycker i Batanero - i kontakt om spanska stjärnan

David Batanero klev fram som en av allsvenskans främsta mittfältare i fjol. I vinter har Gif Sundsvalls spanjor uppgetts intressera andra allsvenska klubbar. Och enligt uppgifter till FD så har AIK så sent som i förra veckan hört sig för kring

Igår 13:12

EKWALL: Tungt för AIK-stjärnan - tror Elyounoussi petas

Nytt EM-kval i kväll. Sverige mot Norge och det ser på förhand illavarslande ut med turbulensen kring Lindelöf Nilsson och Emil Forsberg. Detta mot ett spännande Norge där Tarik Elyounoussi ser ut att petas. - Det här när en väldigt mycke

Igår 12:15

FD-TV: Blåvittkaptenen om medias bottentips: "Klart de har fel"

STOCKHOLM. IFK Göteborg tippas i botten - tips som Blåvitts Sebastian Ohlsson tar lätt på. – Det är klart de har fel, säger Ohlsson till FotbollDirekt.se. 13:e plats. Högre upp hamnar inte IFK Göteborg i allsvenskan 2019 - om man får t