Foto: Bildbyrån

Hammarby uppges kunna snuva Djurgården på Vidar Örn Kjartansson – den isländska målkungen kan nu vara väg till Bajen, och en landsman och tidigare grönvit spelare pushar för Bajenflytt. Birkir Már Saevarssson tycker att han ska välja Hammarby.

Vidar Örn Kjartansson är på väg bort från ryska Rostov. Det finns nu en möjlighet att få loss den isländska anfallaren, som var i Malmö FF 2016.

Kjartansson sitter på ett sanslöst målfacit de senaste åren: 14 ligamål på 20 matcher i MFF och 26 ligamål på 46 matcher i israeliska Maccabi Tel Aviv, som han värvades till från Malmö. Dessförinnan 25 mål på 29 matcher för norska Vålerenga 2015.

Nu har han emellertid hamnat vid sidan av i Rostov, och kan lämna klubben på lån. Expressen uppgav i dagarna att Djurgården kontaktat Kjartansson. Men Hammarby uppges ha gett sig in i leken – i går uppgav samma tidning att Bajen budat över Djurgården och en affär är nära.

En som vet var han vill se Kjartansson i för tröja, det är Birkir Már Saevarsson. Högerbacken som var i Hammarby 2015-2017 och bofast i isländska landslaget. I en twitterkonversation där även Kjartansson är inpingad så uppmanas Saevarsson pusha sin landsman att välja Bajen. Saevarsson svarar så här:

Noterbart att denna var en av endast 85 tweets från Saevarsson. Inte lika ettrig på sociala medier som på högerkanten på fotbollsplanen uppenbarligen.